Tomas Vytautas Raskevičius

T. V. Raskevičius: Partnerystės įstatymas į Seimo salę grįš tada, kai turėsime užsitikrinę 100 proc. paramą jo pateikimui

(10)

Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius tvirtina, kad Partnerystės įstatymas Seimui bus pateikiamas tik tada, kai projektui bus užtikrintas garantuotas palaikymas balsavimo metu.

„Mano asmeninė pozicija yra tokia, kad su Partnerystės įstatymo projektu į plenarinių posėdžių salę turime sugrįžti tada, kai turėsime užsitikrinę 100 procentų, kad pateikimo stadija pavyks. Nes jeigu antrą kartą nepavyktų pateikimas, vargu ar šitoje kadencijoje šis klausimas gali būti sprendžiamas. Todėl manau, geriau daryti tai lėčiau, bet užtikrinčiau“, – Eltai sakė T. V. Raskevičius.

Pasak Laisvės frakcijos parlamentaro, šiuo metu vyksta susitikimai su kitų politinių jėgų atstovais, kuriuose derinamos projekto detalės siekiant užsitikrinti pakankamą paramą įstatymo pateikimui.

„Esame aptarę tolesnę partnerystės įstatymo svarstymo eigą. Šiuo metu yra numatyti susitikimai su atskiromis frakcijomis arba frakcijos dalimis ir pavieniais politikais, siekiant surasti bendrus atspirties taškus, kurie padėtų užtikrinti reikiamą balsų skaičių Partnerystės įstatymo projektui“, – aiškino jis.

Politikas mano, kad šį kartą didesnių aistrų Partnerystė įstatymo projektas neturėtų sukelti, kadangi su daugeliu politinių jėgų jis bus išdiskutuotas, o apie jo įregistravimą bus žinoma iš anksto.

„Turint omenyje, kad Partnerystės įstatymo projektas bus aptartas su visomis frakcijomis, na, tikriausiai išskyrus tas, kurios jau iš anksto deklaruoja nepalaikymą, nesvarbu, kas ten bus pasiūlyta. Manau, kad registracija gali praeiti ir be didesnių dramų, nes bus žinoma, kas registruojama“, – mano T. V. Raskevičius.

ELTA primena, kad Seime dar gegužės mėnesį pateikimo stadijoje buvo atmestas ir grąžintas tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantis lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas. Iniciatyvą tuomet palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė.

Tuo metu lapkričio mėnesį balsų neužteko ir kitai Laisvės frakcijos iniciatyvai – mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektas, pasiekęs priėmimo stadiją galiausiai buvo atmestas 61 parlamentarui balsavus už, 58 prieš ir 7 susilaikius. Klausimai buvo atmesti ne tik opozicijos balsais, tačiau ir dalies valdančiųjų atstovų balsavimu.

Po šios nesėkmės, narkotikų dekriminalizavimo pataisų autorė Morgana Danielė užsiminė, kad Laisvės frakcija ketina diskutuoti apie koalicijos ateitį. Nors ji tuomet nekonkretizavo, kas konkrečiai būtų sprendžiama, tačiau patikslino, jog diskusija bus apie darbo valdančiojoje daugumoje principus.

Trečiadienį, po įvykusio Laisvės partijos valdybos posėdžio, šios politinės jėgos Seime seniūnas Vytautas Mitalas patikino, kad ketinimų trauktis iš koalicijos partija neturi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder