Klaipėdos ledo ritulininkės - Lietuvos čempionų titulo link

(17)

Savaitgalį Elektrėnuose startavo pirmasis Lietuvos istorijoje moterų ledo ritulio čempionatas 3x3. Sumažinto formato, itin dinamiškas varžybas ėmėsi globoti pati Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Keturių komandų čempionate šalia Vilniaus, Kauno, Elektrėnų moterų varžosi ir Klaipėdos HC „Klaipėda“ ledo ritulininkės.

Uostamiesčio merginos jau pirmajame ture Elektrėnuose padavė rimtą paraišką čempionato aukso apdovanojimams, kadangi per tris rungtynes iškovojo tris pergales, visas varžoves nugalėjusios bendru 25:9 įvarčių skirtumu.

Jei Kauno „Rebel Girls“ (10:2) ir Elektrėnų HC „Amber“ (10:3) nugalėtos be didesnių skrupulų, tai su sostinės „Hockey Stars“ klubo merginomis teko paprakaituoti rimčiau. Vilnietės pirmos įmušė įvartį, kai pasižymėjo uostamiestyje tobulėjanti Viltautė Jasinevičiūtė, tačiau klaipėdietės Marija Kukanova ir Klara Miuller išvedė savo komandą į priekį 3:1.

Rungtynėse rezultatas dar kartą buvo lygus (4:4), o pergalę savo komandai padėjo iškovoti neabejotina Klaipėdos klubo ir Lietuvos ledo ritulio rinktinės lyderė K.Miuller, kuri ketivrtuoju įvarčiu rungtynėse išplėšė pergalę HC „Klaipėdai“ 5:4.

K.Miuller šiame ture pademonstravo fenomenalų pasirodymą, kai per trejas rungtynės pelnė net 17 įvarčių.

Moterų 3x3 ledo ritulio čempionatas bus vykdomas keturių turų sistema. Po pirmojo lyderių soste įsitaisė HC „Klaipėda“ moterys.

„Smagu, kad taip skambiai pradėjome čempionatą, kuriame tikimės išlaikyti tokį lygį viso sezono metu. Žinoma, didžioji komandos dalis – K.Miuller, tačiau nereikia pamiršti ir kitų merginų, kurios sukūrė Klarai daug galimybių mušti įvarčius, o vartus patikimai saugojo Viltė Beličenkaitė.

Tikimės, kad merginų ledo ritulyje Klaipėdoje tik daugės, tačiau vaikų skaičiaus augimas jau dabar stoja – trūksta ledo, kadangi vienintele ledo aikštele jau dabar dalinasi trys vaikų klubai, o kur dar vyrų ir moterų komandos, veteranų klubai.

Situacija ne kokia ir mes viltingai ir kantriai laukiame naujienų iš savivaldybės – gal pagaliau bus pradėtos ledo arenos statybos?“ – apie jautriausias ledo ritulio vietas kalbėjo Klaipėdos HC „Klaipėda“ vadovė Natalija Alfiorova.

Turnyrinė Lietuvos moterų ledo ritulio čempionato lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, įvarčių santykis, taškai):

  1. Klaipėdos HC „Klaipėda“      3      3      25:9      9
  2. Vilniaus „Hockey Stars“        3      2      23:7      6
  3. Elektrėnų HC „Amber“         3      3      15:19     3
  4. Kauno HC „Rebel Girls“        3      0      2:30       0

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder