Airijos lietuvis sulaukė neįprasto teismo verdikto: arba už grotų, arba atgal į tėvynę

(1)

32 metų lietuvis Airijos teismo buvo pripažintas kaltu dėl narkotinių medžiagų laikymo ir platinimo. Už šį nusikaltimą jam grėsė 10 metų kalėjimo, tačiau teismas leido pasirinkti: keliauti už grotų arba atgal į Lietuvą.

Kaltinamasis prisipažino Airijos kaime Ringaskidyje turėjęs narkotikų slėptuvę, kurios vertė viršija 90 tūkst. eurų. Ją sudarė 60 tūkst. eurų heroino, 14 tūkst. eurų ekstazio ir 17 tūkst. eurų kokaino.

Kaltinimai Vytautui Balčyčiui buvo pateikti po atliktos stebėjimo operacijos. Detektyvai teigė, kad pagrindinė narkotikų platinimo vieta buvo dėvėtų drabužių verslas Ringaskidyje.

Balčytis prisipažino kaltu dėl diamorfino (heroino), MDMA (ekstazio) ir kokaino laikymo, kurių bendra vertė viršijo 13 tūkst. eurų. Airijoje už tokios sumos narkotinių medžiagų laikymą minimaliai skiriama dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Detektyvas teigė, kad narkotikai buvo paimti atlikus kratą furgone, kurio raktą kaltinamasis turėjo.

Teisėjas nusprendė kaltinamajam skirti dešimties metų bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo dešimčiai metų su sąlyga, kad jis per tris savaites išvyks iš šalies ir negrįš mažiausiai dešimt metų. Lietuvis nusprendė išvykti į Lietuvą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder