Sputnik V

Rusija: „Sputnik V“ vakcina išlieka ilgiau efektyvi nei kitos vakcinos

(3)

Rusiška vakcina nuo koronaviruso „Sputnik V“, jos kūrėjų duomenimis, išlieka efektyvi ilgiau nei kitos vakcinos, įskaitant mRNA vakcinas. „Sputnik V“ praėjus 6-8 mėnesiams po antrosios dozės suleidimo 80 proc. apsaugo nuo koronaviruso, trečiadienį pareiškė tyrėjai.

Tai esą parodė tyrimas, kuriame dalyvavo 18 600 San Marino gyventojų – šioje šalyje rusišku preparatu paskiepyta daugiau kaip 70 proc. populiacijos.

„Sputnik V“ veiksmingumas praėjus 6-8 mėnesiams po vakcinacijos yra daug didesnis nei oficialiai skelbiamas mRNA vakcinų veiksmingumas“, - sakė Kirilas Dmitrijevas, Rusijos valstybinio fondo, finansavusio vakcinos kūrimą, direktorius. Mokslininkai, anot jo, spėja, kad vektorių vakcinos, kokios yra „Sputnik V“ ir „AstraZeneca“, dėl ilgesnės antikūnų ir T-ląstelių reakcijos yra ilgiau efektyvios už mRNA vakcinas.

Ilgai trunkantis vakcinos efektyvumas yra „raktas pandemijai įveikti“, pareiškė fondas. Mažesnis Europoje naudojamų preparatų efektyvumas esą gali paaiškinti atvejų skaičiaus augimą senajame žemyne.

K. Dmitrijevas agitavo kaip stiprinančiąją dozę rinktis „Sputnik V“ vakciną. „Vakcinų kombinacijos veikia, jos turėtų būti tyrinėjamos toliau“, - sakė jis ir paminėjo bandymus Argentinoje, per kuriuos „Sinopharm“ ir „AstraZeneca“ vakcinos derinamos su „Sputnik“.

Rusija „Sputnik V“ vakciną turi nuo 2020 metų gruodžio. Nors Pasaulio sveikatos organizacija nėra registravusi šios vakcinos, ji jau naudojama 71 šalyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder