Mantas Icikevičius

Buvusiam Jurbarko gimnazistui naujametinių švenčių negadins

(6)

Brutaliai nepilnametę girtas talžęs ir seksualiai prievartavęs bei išžaginti pasikėsinęs buvęs Jurbarko gimnazistas Mantas Icikevičius šiais metais Temidės verdikto neišgirs. Kaip ir prognozavo advokatas, jo ginamajam skirtos psichologinės-psichiatrinės ekspertizės rezultatai paaiškės tik kitais metais.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme turėjo įvykti apeliacine tvarka nagrinėjamos baudžiamosios bylos dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo posėdis. Tačiau jis atidėtas.

Šį kartą atversti dėl didžiulį rezonansą visuomenėje iki šiol keliančio nusikaltimo iškeltą bylą, kuri nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, sutrukdė ne teisėjo liga.

Jos nagrinėjimas atidėtas iki Jurbarko gyventojui M. Icikevičiui teismo paskirtos ambulatorinės psichologinės-psichiatrinės ekspertizės atlikimo. Jos pageidavo prokuratūra.

Ekspertizė greičiausiai bus atliekama uostamiestyje. Kol kas tiksli jos data dar net nepaskirta.

Prokurorai netiki, kad M. Icikevičius neatsimena kai kurių padarytų nusikaltimo aplinkybių ir neįžvelgia jokių priežasčių, dėl kurių galėjo dalinai prarasti atmintį. Ši versija laikoma paprasčiausia gynybine taktika.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismo pirmininko vyresnioji padėjėja Dovilė Saulėnienė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad ekspertizė turėtų būti atlikta iki kitų metų sausio 11 d. Tačiau neatmetama galimybė, jog jos rezultatai gali paaiškėti ir vėliau.

Preliminariai planuojama, kad kitas teismo posėdis vyks sausio pabaigoje.

Iki šiol nusikaltimo pasekmes jaučianti nukentėjusioji ir jį išnarplioję teisėsaugininkai siekia, kad laisve besimėgaujantis, po mokyklos baigimo vairuotoju įsidarbinęs, M. Icikevičius keleriems metams keliautų už grotų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder