Nosies purškalai, padedantys apsisaugoti nuo COVID-19, tampa vis populiaresnė prekė šaltėjant orams

(2)

Nosies purškalai, padedantys apsisaugoti nuo virusų, įskaitant ir SARS-CoV-2, tampa vis populiaresnė prekė šaltėjant orams. BENU, „Camelios“ ir „Eurovaistinės“ vaistinių tinklų atstovai sako, kad tokie nosies purškalai dažniausiai perkami Vilniaus miesto vaistinėse.

Estų sukurtas nosies purškalas, pagamintas iš SARS-CoV-2 viruso spyglio baltymu hiperimunizuotų karvių priešpienio ir padedantis sumažinti COVID-19 užsikrėtimo riziką, BENU vaistinėse visoje Lietuvoje pradėtas pardavinėti dar spalio viduryje.

„Tačiau estų sukurtą purškalą pavieniai asmenys siuntėsi į Lietuvą dar prieš mums jį atsivežant, o pradėjus prekiauti, susidomėjimas išaugo visoje šalyje“, – Alfa.lt pasakojo BENU vaistinių tinklo rinkodaros ir komunikacijos vadovas Mindaugas Urbas.

Jis tikino, jog „šiuo metu daugiausia prekės pardavimų stebima internetinėje parduotuvėje ir Vilniaus miesto vaistinėse“.

„Camelios“ vaistinė taip pat turi kelis panašaus nosies purškalo pasirinkimus, tačiau jo pagrindinė sudedamoji – jota-karageninas, kuris suformuoja apsauginį barjerą nosies gleivinėje prieš peršalimą sukeliančius virusus.

„Camelios“ tinklo vaistinės šiuo preparatu prekiauja jau nuo prėjusių metų liepos mėnesio.

„Purškalas su jota-karageninu yra aktyviai perkamas. Iš prevencinių prekių nuo COVID-19 – tai viena perkamiausių prekių, o didžiausią susidomėjimą šiuo purškalu fiksuojame Vilniuje“, – sakė „Camelios“ vaistinių tinklo komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė.

Organizatorių nuotr.

„Vasarą susidomėjimas šiuo preparatu buvo sumažėjęs, vėstant orams ir didėjant sergamumui peršalimo ligomis bei COVID-19 susidomėjimas šiuo preparatu padidėjo kelis kartus.

Šiuo metu šio preparato poreikis yra apie 3 kartus didesnis palyginti su vasaros laiku“, – pridūrė ji.

Nosies purškalu su jota-karageninu prekiauja ir „Eurovaistinė“.

„Priemonę, saugančią nuo virusų, kurie sukelia COVID-19, peršalimą ir gripą, mūsų vaistinių tinkle galima įsigyti nuo rugsėjo pradžios.

Šią prekę galima įsigyti „Eurovaistinėse“, esančiose „Akropolyje“, tačiau, klientams pageidaujant, ji pristatoma ir į kitas mūsų tinklo vaistines“, – Alfa.lt pasakojo „Eurovaistinės“ vaistinių tinklo komunikacijos turinio vadovė Laura Čiginskaitė.

Vaistinės atstovė patikino, jog lol kas sunku pastebėti prekės įsigijimo tendencijas, nes tai – nauja prekė, tačiau stebima, kad pastaruoju metu ji įsigyjama dažniau nei rudens pradžioje. Dažniausiai nosies purškalas įsigyjamas didžiuosiuose miestuose, sakė ji.

Primename, kad šie preparatai nėra vaistas ir neatstoja vakcinų ar kaukių, tačiau jie gali būti naudojami kaip natūrali pagalbinė priemonė, padedanti užkirsti kelią koronavirusui plisti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder