žiema

Klaipėdos gatvių prižiūrėtojai tikisi tikros žiemos

(1)

Lietuvoje problemų spėjęs pridaryti pirmasis sniegas Klaipėdos beveik nepalietė. Gatvių prižiūrėtojai sako sezonui esą visiškai pasiruošę. Du kartus jau barstė miesto gatves, tačiau laukia tikros žiemos, nes nuo to priklauso jų uždarbis.

Klaipėdos gatves prižiūrinčios įmonės tikina, kad šiais metais žiema į miesto gatves netikėtai neateis.

„Jau du kartus barstėme gatves“, - sako šiaurinės miesto dalies gatves prižiūrinčios UAB „Ecoservice Klaipėda“ regiono teritorijų priežiūros administravimo vadovas Giedrius Mikutis. Anot jo, barstytuvai mieste dirbo naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Pagal sutartį su Savivaldybe nuolatos budi du į gatves pasiruošę išvažiuoti įmonės automobiliai.

Druska - vokiška

„Iš viso gatvių valymui ir barstymui esame paruošę 8 automobilius ir 2 traktorius, tačiau jei reikės, galime mobilizuoti ir daugiau technikos“, - sako G. Mikutis. Anot jo, sandėliai pripildyti druskos mišinio. Kiek reikės druskos, priklausys nuo žiemos orų.

„Visam sezonui gal ir neužteks, tačiau esame didelės įmonių grupės dalis, todėl dėl apsirūpinimo druska problemų nekils“, - įsitikinęs G. Mikutis. Anot jo, gatvėms barstyti perkama vokiška druska. Tačiau pernai buvo sutrikęs jos tiekimas, todėl buvo perkama ir baltarusiška.

„Kasmet atnaujiname ir technikos parką, Savivaldybė šiemet sugriežtino ekologinius reikalavimus automobiliams, todėl nusipirkome naujesnių mašinų“, - „Vakarų ekspresui“ sakė G. Mikutis.

Naujos mašinos

Tris naujus automobilius įsigijo ir pietinės miesto dalies gatves prižiūrinti UAB „Vakarų švara“.

Jos direktorius Gedeminas Bagočius sako, kad taip įmonė siekia atitikti Savivaldybės automobilių varikliams keliamus EURO4 IR EURO5 reikalavimus. Iš viso „Vakarų švara“ gatvėms prižiūrėti yra parengusi 10 vienetų technikos.

Kelius prižiūrinčių įmonių atstovai tikisi, kad šiemet sulauksime žiemos ir kelių prižiūrėtojai turės darbo, o sykiu ir uždarbio. Anot G. Mikučio, orų prognozės rodo, kad kelių valytuvai darbo gali turėti jau artėjantį sekmadienį, kai prognozuojama nulinė temperatūra ir sniegas.

Nauja sutartis

Abi minimos įmonės šiuo metu uostamiesčio kelių priežiūros paslaugas teikia pagal su Savivaldybe pasirašytą laikiną sutartį. Savivaldybė yra paskelbusi naują konkursą, pagal kurį miesto valymas bus padalintas ne į dvi, o jau į tris dalis. Šio konkurso sąlygas teisme ginčijo „Ecoservice“, tačiau teismai pretenzijas atmetė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius vedėja Irena Šakalienė sako, kad teismas yra pasibaigę ir konkursas dėl naujos trejų metų gatvių priežiūros sutarties kaip tik šiuo metu vyksta.

„Problemų nebeturėtų būti. Naujo konkurso vokų atplėšimas planuojamas lapkričio 29 dieną“, - sako I. Šakalienė. Anot jos, šiuo metu darbai vykdomi pagal laikiną sutartį, kuri galioja iki kitų metų vasario mėnesio. Tikėtina, kad abi šiuo metu miesto gatves prižiūrinčios įmonės šias paslaugas teiks ir po naujojo konkurso.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder