J. Razma siūlo parlamentarus į Seimo rūmus per pandemiją įleisti tik su galimybių pasu

(3)

Seimo pirmasis vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma siūlo parlamentarus į Seimo rūmus per pandemiją įleisti tik su galimybių pasu.

J. Razma registravo Seimo statuto pataisą, kad dėl užkrečiamosios ligos plitimo grėsmės paskelbus ekstremaliąją situaciją arba karantiną, Seimo narys į Seimo rūmus įeiti gali tik „pateikęs dokumentą, patvirtinantį asmens atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams“.

Seimo valdybos sprendimu nuo rugpjūčio pabaigos į Seimą darbuotojams ir lankytojams galima įeiti tik su galimybių pasu, tačiau Seimo nariams taikoma išimtis.

Pagal siūlomas pataisas, Seimo statute būtų įrašyta, kad jei Seimo narys negali dalyvauti Seimo rūmuose vykstančiame Seimo ar komitetų, komisijų posėdžiuose, nes nepateikia nurodyto dokumento, laikoma, kad posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Taip pat pandemijos metu Seimo narys rinkėjus į susitikimus uždarose patalpose galėtų kviesti tik tuo atveju, jeigu „turi dokumentą, patvirtinantį asmens atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams“.

Savo pataisą J. Razma aiškina tuo, kad šiuo metu Seimo narių patekimui į Seimo rūmus, susitikimams su rinkėjais nėra nustatyta specialių reikalavimų, kurie užtikrintų „saugias Seimo narių bei kitų Seimo rūmuose dirbančių asmenų darbo sąlygas“.

„Projektu siekiama pašalinti šias teisinio reguliavimo spragas“, – rašo J. Razma pataisos aiškinamajame rašte.

Seimo valdybai svarstant tvarką dėl galimybių paso reikalavimo iš lankytojų ir darbuotojų buvo aptarta galimybė jo reikalauti ir iš parlamentarų, tačiau konstatuota, kad valdyba neturi įgaliojimų parlamentarams užverti durų į jų darbo vietą.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tuomet teigė, kad pagal Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvadą tokia tvarka dėl Seimo narių galėtų būti nustatoma tik pakeitus Seimo statutą.

Vyriausybės nutarime numatyta, kad nuo rugsėjo 13 dienos norint patekti į daugumą viešųjų patalpų reikalaujama galimybių paso.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder