Stano mini 40-metį – apie pasikeitusį gyvenimą ir kodėl sau daugiau nieko nebelinkėtų

(1)

Lapkričio 25 dieną atlikėjas ir kompozitorius Stanislovas Stavickis-Stano mini 40-metį. Vyras sakė tokios šventės nesureikšminantis, todėl ypatingos puotos nekels.

Atlikėjas ne kartą yra sakęs, kad gimtadienių jis švęsti nemėgsta ir jų nesureikšmina. Visuomet paklaustas apie planus, atsako lakoniškai – stengiasi per toli neplanuoti.

2019-ųjų lapkritį žinomas atlikėjas viešai paskelbė, kad serga vėžiu, o visai neseniai, pasiekęs remisiją, jis savo istoriją sutalpino į autobiografinę knygą „Kodėl aš“.

Knygą pristatęs Stano nusprendė dalį už savo knygos pardavimą surinktų lėšų skirti pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai (POLA) vykdomiems edukaciniams vėžio prevencijos projektams įgyvendinti.

Tiesa, nepaisant to, kad Stano – meno žmogus, jis neslėpė, kad mūza tiki, o jei tiksliau – tiki, kad jos nėra. Būtent tuo teko įsitikinti ir rašant knygą.

„Kūrybinis procesas buvo labai techniškas – toks, kaip aš pratęs dirbti ir studijoje. Tas pats principas – nėra jokių mūzų, niekas prie židinio neaplanko.

Ateini į studiją, atsisėdi ir sėdi porą valandų ar daugiau prie vieno puslapio, kurį kankini“, – pasakojo jis.

Tą kartą paklaustas, kokie jam buvo šie metai, žinomas vyras neslėpė, kad tokių dar nėra buvę.

„Šie metai buvo labai pilni visokiausių įvykių.

Tikriausiai, tai – įsimintiniausi gyvenimo metai, atnešę daugiausiai atradimų ir praradimų. Bet taip ir reikia gyventi“, – sakė jis.

„Lygiai taip pat su žmonėmis – aš, aišku, irgi galvojau, kad visi blogi, linki blogo. O iš tikrųjų, viskas yra visiškai atvirkščiai. Kaip tik didžioji dalis žmonių yra labai geri“, – savo atradimu pasidalijo Stano.

Paklaustas, ko pats sau palinkėtų, S. Stavickis-Stano teigė, kad dabar jau niekuomet sau nieko nebelinki: „Labai geras, teisingas ir pagrindinis atradimas yra tai, kad kokia prasmė išvis kažką planuoti? Jeigu yra noras paskambinti, pakalbinti, padaryti, reikia tą ir daryti. Ir daryti tai ne vakare, ne rytoj, o dabar.“

Būtent to jis nori palinkėti ne tik sau, bet ir kitiems. „Nepamirškite tos tiesos, ir pradėkite nuo pačių artimiausių. Tiesiog imkite ir jiems paskambinkite.

Vienintelis dalykas, kuris iš tikrųjų yra svarbus, ir ko labiausiai nesinori prarasti, kada supranti, kad iš tikrųjų gali prarasti viską, tai ryšio su žmonėmis.

Tai yra brangiausia, ką mes turime – ryšys su šeima arba draugais“, – teigė atlikėjas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder