Etikos sargai Alinos Velykienės „netarkuos“

(2)

Nors atskirų komisijos narių nuomonės išsiskyrė kardinaliai, šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija nusprendė, jog Tarybos narės Alinos Velykienės elgesio netirs.

Į tarybos Etikos komisiją prieš savaitę kreipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Jam labai nepatiko Tarybos narės A. Velykienės elgesys ir teiginiai, išsakyti per lapkričio 10 d. savivaldybėje vykusį pasitarimą su VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) atstove Lina Klingiene.

Pasitarime kalbėta apie pėsčiųjų tako palei Taikos prospektą, nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvių, sutvarkymą.

CPVA specialistės A. Velykienė paklausė ar sprendimą dėl šioje erdvėje naujai įrengtų automobilių parkavimo vietų apmokestinimo priėmusi savivaldybei ateityje nepatirs nuostolių, nes gaus pajamas.

A. Velykienė jau ir anksčiau ne kartą bandė atkreipti savivaldybės administracijos bei tarybos dėmesį dėl Europos Sąjungos lėšų, investuotų į kiemų tvarkymo infrastruktūrą.

Jos nuomone, penkis metus po tokių lėšų miestui suteikimo, nėra tikslinga įvesti rinkliavos. Kadangi miestas iš to negali gauti jokios ekonominės naudos, visos pajamos turės būti grąžintos ES.

CPVA atstovė patikino, jos savivaldybė turės pateikti skaičiavimus, kokias išlaidas patirs prižiūrėdama teritoriją ir kiek surinks rinkliavos, taikydama minėtą mokestį. Pasak L. Klingienės, pagal savivaldybės pateiktus preliminarius duomenis, jokių grynųjų pajamų gauta nebus, tad nebus patirtas ir nuostolis.

Tą patį A. Velykienei jau anksčiau sakė ir G. Neniškis. Jo teigimu, jokių lėšų ES grąžinti nereikės, nes sąnaudos planuojamos ženkliai didesnės nei planuojamos gauti pajamos.

Tačiau A. Velykienė mano, jog savivaldybė paprasčiausiai gudrauja, pateikdama mažesnius skaičius, nei tikėtina iš tiesų surinks rinkliavos.

CPVA specialistės nuomone, jei skaičiai net ir bus didesni, nei įvardija savivaldybė, pajamų, greičiausiai, gauta vis tiek nebus. Taip atsitiks dėl didelės projektų vertės.

Posėdžio dalyvių teigimu, A. Velykienė pareiškė, jog pati CPVA klysta, skaičiuodama išlaidas viso projekto, o ne naujų parkavimo vietų priežiūrai.

Toks tarybos narės elgesys neliko neįvertintas G. Neniškio. Jam kilo įtarimas, kad A. Velykienė piktnaudžiauja savo, kaip politikės (tarybos narės) tarnybine padėtimi, aktyviai kišasi į valstybės tarnautojų veiklą ir daro jiems poveikį. Taip, neva, siekdama sau palankaus pastarųjų sprendimo dėl minėto pėsčiųjų tako sutvarkymo projekto.

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija šiandien nusprendė, kad A. Velykienės elgesio netirs.

"Dauguma komisijos narių pasisakė už tai, kad nėra jokių aplinkybių, dėl kurių reikėtų pradėti tyrimą", - "Vakarų ekspresą" informavo komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis.

Šis sprendimas bus pateiktas įvertinti Vyriausiajai tarnybinė etikos komisijai.

Apie palankų Etikos komisijos verdiktą iš "Vakarų ekspreso" išgirdusi A. Velykiene patikino, jog net nežino, kokį konkrečiai jos elgesį komisija nagrinėjo.

"Manęs niekas net nesupažindino su komisijos gauto rašto turiniu. Galiu pasakyti tik tiek, jog savivaldybės administracijos direktorius nesuvokia kokios yra tarybos nario funkcijos ir neišmano savivaldos įstatymo", - į išsamesnius komentarus nesileido A. Velykienė.
 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder