Petro Gražulio padėjėja

Patricija Pachomovaitė: „Tuo pačiu metu dirbau ir P. Gražulio padėjėja, ir „Judex“

(8)

Buvusi Seimo nario Petro Gražulio padėjėja Patricija Pachomovaitė teismui teigė, kad tuo pat metu dirbo ir parlamentaro padėjėja, ir bendrovės „Judex“ komercijos direktore.

P. Pachomovaitė kaip liudytoja ketvirtadienį buvo apklausta Vilniaus apygardos teisme, nagrinėjančiame P. Gražulio bylą dėl galimo piktnaudžiavimo.

Moteris sakė, kad jai buvo susidaręs įspūdis, kad gyvenimo draugas yra „Judex“ faktinis vadovas.

„Su Petru Gražuliu buvom artimi kaip pora. Gal 2012 metais („Judex“ – BNS) įsidarbinau, kai susipažinom su Petru, kad reikalingas darbuotojas, jis pasiūlė nuvežti mane pasikalbėti dėl darbo, neatsimenu, lyg nenorėjau dirbti. Nuvažiavau su Petru į įmonę. Po kažkiek laiko pradėjau dirbti nuo administratoriaus pareigų, po kažkiek laiko į komercijos direktorės pareigas, su užsienio valstybėmis dirbau: Anglija, Airija ir t.t. – tokios buvo pareigos“, – sakė P. Pachomovaitė.

Ji patvirtino, kad tuo pačiu buvo P. Gražulio padėjėja Seime.

„Viską ką liepdavo – su renginiais, maketavimas, spaudos darbai, skrajutės. Darbo laikai buvo suderinti, buvo žinoma, kad dirbu „Judexe“, ir įmonės kadrų vadovas derino su Seime sėdinčia moterimi“, –  pasakojo P. Pachomovaitė.

Ji sakė turinti omenyje moterį, kuri atsakinga už asmenų įdarbinimą Seime, o ji pati įmonėje ir Seime dirbo skirtingomis valandomis. 

Teismas nagrinėja įvykius, susijusius su 2015-2016 metais.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys P. Gražulis padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder