Karantino metu startavęs Simonos ir Mindaugo Lipnių verslas tapo pagrindiniu šeimos pragyvenimo šaltiniu

(1)

Kiekviena mama sutiks – susilaukus vaiko, gyvenimas verčiasi aukštyn kojomis. O jei vienu metu imi ir susilauki trijų? Simona ir Mindaugas Lipniai, Simitri.lt įkūrėjai, pasakoja, kad prieš daugiau nei ketverius metus gimus trynukams, visko reikėjo daugiau nei įprastai ir buvo sunku išsirinkti iš gausios pasiūlos.

Tad ne vienerius metus ieškoję ir vertinę, jie galiausiai nusprendė visas savo naudojamas priemones pasiūlyti ir sekėjams. Taip prieš pusantrų metų Lietuvos verslą sukausčiusį karantiną, sudariusį visas sąlygas sėkmingai el. prekybai, išnaudojo Simona ir Mindaugas Lipniai. Jie pradėjo savo šeimos verslą – įkūrė kitoms šeimoms skirtą elektroninę parduotuvę Simitri.lt.

„Startavome su beveik 200 prekių, o dabar turime virš 2000 skirtingų produktų, tačiau nežadame sustoti, sparčiai judame pirmyn ir turime daug žadančių ateities planų“, – pasakos Mindaugas.

Kai Lipniai pradėjo kurti verslą, jų idėja Lietuvoje buvo unikali, bet pamažu rinkoje atsirado nemažai juos kopijuojančių konkurentų. Tad dabar, norint žengti koja kojon su rinka ir naujovėmis, sutuoktiniams neretai tenka dirbti ir paromis. Iššūkių jie nesibaido ir savo pavyzdžiu rodo, jog nereikia bijoti siekti savo svajonių – sunkiu darbu neabejotinai galima pasiekti visokeriopą sėkmę.

Pirminė šeimos verslo idėja buvo el. parduotuvė, todėl veiklos pradžiai reikėjo tik sandėlio. Gyvendami bute, Lipniai neturėjo galimybių laikyti prekių namuose. Pirmiausia jie paprašė pagalbos Simonos sesers, tačiau netrukus suprato, jog nieko nebus, reikia nuomotis didesnes patalpas.

Ši mintis juos gąsdino, buvo neaišku, ar tai tik pirmosiomis dienomis nusišypsojusi sėkmė, ar, vis dėlto, atrasta perspektyvi niša. Galiausiai paaiškėjo, jog baimės buvo nepagrįstos, nes verslas įsibėgėjo žaibišku greičiu ir sėkmė jiems vis dar šypsosi.

Pradžioje pora vertėsi tik el. prekyba, vėliau atidarė parduotuves Vilniuje ir Kaune, o šį šeštadienį lankytojams duris atvers ir dar viena parduotuvė Klaipėdoje. Mindaugo ir Simonos verslo sėkmė neabejotinai susijusi su puikiu vartotojų poreikių išmanymu, tačiau viso to šiandien galėjo ir nebūti, jeigu jie pačiu tinkamiausiu laiku nebūtų įžvelgę ir taip sėkmingai išnaudoję elektroninės prekybos potencialo bei savo žinomumo.

Tačiau ar tikrai viskas taip parasta ir lengva? Su kokiais iššūkiais vis dar susiduria ir kokių verslo pamokų išmoko jauna šeima, žiūrėkite laidoje „Sėkmė tavo rankose“ – šeštadienį 9 val. per LNK televiziją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder