Oksanos Pikul-Jasaitienės broliui - 7 su puse metų už grotų

(4)

Atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės brolis Jonas Baronas (gim. 1995 m.) dėl disponavimo narkotikais ir sostinės restorane surengtų šaudynių, kurių metu buvo sužeista atsitiktinai kulkos kelyje pasitaikiusi mergina, turėtų kalėti pusaštuntų metų.

Tokį nuosprendį jaunam vyrui penktadienį paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teisėja Ieva Narbutaitė lapkričio 26 d. nuteisė J. Baroną dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, viešosios tvarkos sutrikdymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, disponavimo narkotikais. Bendra J. Baronui paskirta bausmė – 7 su puse metų už grotų, laikant, kad dalį šios bausmės vyras jau atliko belaukdamas teismo nuosprendžio.

Nuosprendį tiek nuteistasis, tiek kiti bylos dalyviai dar gali skųsti.

J. Baronas taip pat turėtų sumokėti 5 tūkst. eurų per šaudynes nukentėjusiai merginai, 3129 eurus Policijos departamentui ekstradicijos išlaidų, kai buvo pargabentas į Lietuvą iš Ispanijos, kurioje slapstėsi, dar daugiau nei 300 eurų Vilniaus teritorinei ligonių kasai ir bendrovei „Amber food“.

Ginklai, slėpynės ir narkotikai

Didelės teisėsaugos nemalonės J. Baronas sulaukė ir slapstytis ėmė po 2017 m. rugpjūčio 21 d. nutikusių įvykių, kai Vilniuje, Antakalnio gatvėje, kavinėje „Charlie“, tarp kelių asmenų kilo ginčas, o nuo žodžių galiausiai buvo pereita prie veiksmų. Paradoksalu, tačiau labiausiai nuo santykių aiškinimosi ginklu nukentėjo ne juos besiaiškinusios pusės, o pašalinė restorane vakarieniavusi mergina, kuriai buvo peršauta koja.

Operatyviai prisistačius policijai, buvo sulaikyti keturi asmenys, rastas pistoletas TT. Po šio incidento kilo nemenkas triukšmas – Vilniaus policija pradėjo tyrimą, Vilniaus apskrities VPK vadovas Saulius Gagas spaudos konferencijoje teigė, kad buvo vykdomas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Anot S. Gago, konflikto metu buvo paleisti keturi šūviai, galiausiai paaiškėjo, kad per šaudynes nukentėjo ir vienas konflikto dalyvis, buvo sulaikyti keturi įtariamieji. Pasak S. Gago, sulaikius šiuos asmenis, buvo atliktos kratos, kurių metu rasta padirbtų pinigų, narkotinių medžiagų – maždaug 65 gramai kokaino, taip pat kanapių.

Tačiau pagrindinis įtariamasis J. Baronas po incidento pradingo lyg į vandenį. Kaip paaiškėjo, lietuvis keletą metų slapstėsi Ispanijoje.

J. Barono padėtį dar labiau sunkino tai, kad prieš garsųjį 2017 m. rugpjūčio incidentą teismą buvo bepasiekianti byla dėl didelio kiekio narkotikų laikymo – 2015 m. rugsėjį garsios atlikėjos brolis įkliuvo su maždaug 200 gramų kanapių. Galiausiai dvi bylos buvo sujungtos į vieną.

Gelbėjosi nuo pavojaus?

Bylos metu J. Baronas teigė, kad šaudynių metu buvo kilęs pavojus jo gyvybei, dėl kurio vėliau esą ir bėgo iš Lietuvos, tačiau vėliau šis pavojus praėjo, todėl jis pavojaus visuomenei nekelia.

„Ir taip bendrai atbuvau devynis mėnesius suimtas. Man buvo uždėta apykojė, kol nepasikėsino į mano gyvybę, aš pagal įstatymus viską dariau. Gal susirasiu darbą, pradėsiu dirbti“, – nagrinėjant bylą teigė kaltinamasis.

J. Baronas taip pat tikino, kad nebeturi daugiau priežasčių slėptis – esą pavojus jo gyvybei, dėl kurio neva bėgo į Ispaniją, jau praėjo. „Tos aplinkybės išsisprendė“, – sakė kaltinamasis.

Bylos pradžioje vilnietis nepanoro detalizuoti, kaip ir kur dvejus metus gyveno Ispanijoje ir kuo tuo metu vertėsi. „Gyvenau, dirbau pavienius darbus“, – sakė J. Baronas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder