Petro Gražulio automobilis nufilmuotas skriejantis 150 kilometrų per valandą greičiu

(32)

Skaitytojai nufilmavo, kaip problemų su kelių policija neseniai turėjusio Seimo nario Petro Gražulio automobilis autostradoje skrieja ne mažesniu kaip 150 kilometrų per valandą greičiu. Pats politikas pokalbį su 15min nutraukė tik išgirdęs klausimą apie tai. Nors vasarą iš P.Gražulio buvo atimta teisė vairuoti, politikas šią teisę vis dar turi, nes bausmę ginčija teisme.

Praėjusį sekmadienį darytame vaizdo įraše matyti autostradoje skubantis automobilis.

„Važiuojam paskui Petrą“, – vaizdo įraše sako vaikinas, kurio draugo vairuojama mašina bando pasivyti „Lexus“ automobilį.

Jį prisivijus, spidometras parodo 152 kilometrų per valandą greitį.

„Lapkričio 21, 15 val. 27 min. Du sykius matėm Petrą už vairo. Linkėjimai“, – vaizdo įraše kalba vaikinas.

Kad automobilis tikrai yra tas, kurį vairuoja P.Gražulis, rodo jo numeriai, kuriuos 15min skaitytojui pavyko užfiksuoti vaizdo įraše.

Prie to paties automobilio vairo Seimo narys buvo sučiuptas rugpjūčio viduryje automagistralėje Klaipėda–Kaunas, kai buvo nubaustas už chuliganišką vairavimą.

Tai matyti iš įvykio liudininkų darytų nuotraukų, kurias skelbia portalas lrytas.lt.

Tąsyk bandydamas apvažiuoti spūstyje įstrigusius automobilius, Seimo narys įvažiavo į avariniam sustojimui skirtą juostą. Jo nelaimei, spūstyje stovėjo ir policijos automobilis – pareigūnai politikui skyrė 225 eurų baudą ir metams atėmė teisę vairuoti transporto priemones.

    Bylos nagrinėjimas atidėtas paprašius gynėjui, o kita posėdžio data nepaskirta.

Tačiau P.Gražulis bausmę apskundė – skundą Plungės apylinkės teismo Plungės rūmai planavo svarstyti šį trečiadienį, tačiau, kaip 15min sakė teismo atstovė Skaistė Sadonytė, bylos nagrinėjimas atidėtas paprašius gynėjui, o kita posėdžio data nepaskirta. Dėl kokių priežasčių paprašyta atidėti nagrinėjimą, S.Sadonytė nepatikslino.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė 15min patvirtino, kad vairuoti P.Gražulis gali, kol nėra įsigaliojęs galutinis ir neskundžiamas nuosprendis.

„Tikrai nevažiavo 110 kilometrų per valandą greičiu“

Praėjusį sekmadienį P.Gražulį už vairo pastebėję vaikinai to nežinojo, todėl pasipiktino ne tik tuo, kad tautos išrinktasis smarkiai viršija greitį, bet ir kad apskritai sėdo už vairo.

P.Gražulio automobilį nufilmavęs Deividas, autostrada važiavęs su draugu taip pat Deividu, 15min pasakojo politiką pastebėję ties Kėdainiais.

„Ten buvo geras pusvalandis veiksmo. Jis mus prisivijo, mes pasitraukėme, kad aplenktų, tada pastebėjome, kad tai gali būti P.Gražulis. Specialiai jį prisivijome pažiūrėti – buvo visu 100 procentų, visu 150 procentų aišku, kad ten jis, nes jis atsisuko ir pasižiūrėjo į mus“, – pasakojo pašnekovas.

Deivido teigimu, draugas panaršė internete ir rado straipsnių, skelbiančių, kad iš P.Gražulio buvo atimta teisė vairuoti, todėl vaikinai nieko nelaukę paskambino į policiją.

Anot pašnekovo, netoli Kauno P.Gražulio laukė nežymėtas policijos automobilis, tačiau policijos pareigūnai jo nepamatė.

„Tada mes paskui jį sekėme, bet pametėme iš akių kažkur už Kauno – buvo pradėję temti, lijo lietus. Policija su švyturėliais dar jį sekė, bandė pagauti autostradoje, mes patys važiuodami bandėme tikrinti kiekvieną išsukimą, degalinę, nes jis, pamatęs švyturėlius, galėjo kažkur pasitraukti“, – pasakojo jis.

Deividas sakė, kad važiuojant Kauno link P.Gražulis vairavo agresyviai.

    Tikrai jis būtų „padžiovęs“ tas teises dar kartą

„Jeigu jam atsirasdavo kažkokia kliūtis, jis pristabdydavo. Tik ta mašina pasitraukdavo – jis vėl spausdavo. Kiek laiko mes su policija kalbėjomės, jo greitis nebuvo mažesnis negu 150 kilometrų per valandą. Mes pareigūnams siūlėme nestabdyti su švyturėliais ir palaukti, kol išvažiuos už Kauno, kur stovi greičio ribojimo ženklai – 80, 90 kilometrų per valandą, tikrai jis būtų „padžiovęs“ tas teises dar kartą, nes matėsi, kad žmogus lekia. Tikrai nevažiavo 110 kilometrų per valandą greičiu, net minties nebuvo“, – pabrėžė jis.
Kauno policija mašinos nepastebėjo

Nuo lapkričio 1 dienos iki kovo pabaigos lengviesiems automobiliams automagistralėse galima važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė 15min patvirtino, kad sekmadienį 15.34 val. buvo gautas pranešimas, jog Kauno rajono kelyje Kryžkalnis–Kaunas, ties Nevėžio upe, 2 km už Babtų miestelio, važiuoja automobilis „Lexus“ dideliu greičiu.

„Pasiuntus pareigūnų ekipažą ir tikrinant informaciją, minėtas automobilis nebuvo pastebėtas“, – teigė ji.

P.Gražulis bendrauti atsisakė

15min susisiekė su parlamentaru P.Gražuliu, tačiau išgirdęs, kad buvo nufilmuotas skriejantis 150 kilometrų per valandą greičiu, jis pokalbį nutraukė ir vėliau į skambutį nebeatsakė.

Lapkričio pradžioje buvo skelbta, kad P.Gražuliui policija skyrė 15 eurų baudą už tai, kad be apsaugos priemonių vežė dukterį – skundą dėl to policijai parašė mergaitės mama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder