Šeštadienio vakarą Vilniuje įžiebta svarbiausioji šalies Kalėdų eglė

(1)

Šešias savaites truksiantis festivalis „Kalėdos sostinėje" prasidėjo ir dovanos vilniečiams ir miesto svečiams daug šviesos ir įspūdžių. Pasirūpinus saugumu, šiemet sugrįžta Kalėdų miestelis, Kalėdinė 3D pasaka, tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kalėdinis bėgimas, čiuožykla prie Baltojo tilto.

Šeštadienio vakarą įžiebta svarbiausioji šalies Kalėdų eglė. Jos įžiebimą buvo galima stebėti per LRT televiziją. LRT parodė muzikinę Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimo istoriją. Kalėdų eglę per nuotolį įžiebė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Šventinę nuotaiką kūrė ir iš įvairių miesto erdvių melodingus linkėjimus žiūrovams į namus siuntė atlikėjai: Jazzu, grupė „The Roop", Jessica Shy ir Rokas, Donatas Montvydas, Vidas Bareikis, Jeronimas Milius ir Karina Krysko, Jurga ir grupė „Biplan", Inga Jankauskaitė ir kiti.

2021 metų Vilniaus eglė yra baltos žiemos ir šviesių spindinčių Kalėdų simbolis. Šventinės konstrukcijos akcentu pasirinktos - snaigės - ledo kristalai, pasižymintys unikaliomis geometrinėmis struktūromis. Šios laikinos miniatiūrinės skulptūros, virsdamos šventinės puošybos elementais, buvo išdidintos tūkstantį kartų - tarsi stebėtum tikrą snaigę per optinį prietaisą.

Pagrindinė sostinės eglė dekoruota 96-iomis įvairaus dydžio ir skirtingų raštų šviečiančių snaigių dekoracijomis, Kalėdų eglės viršūnę puošia kalėdinė žvaigždė. Eglutės pagrindą sudaro baltos šakos ir veidrodiniai paviršiai, o sniego žėrėjimo efektą kuria eglę gaubianti girliandų skraistė.

Kalėdų miestelis šiais metais, kitaip nei įprasta, įsikurs ne vienoje vietoje. Pasidairius dovanų ir kalėdinių suvenyrų Katedros aikštėje, Odminių skvere sušildys puodelis karšto vyno ir gurmaniški užkandžiai. Vinco Kudirkos aikštėje lankytojų lauks gardumynų pasiūla, o Lukiškių aikštėje - saldūs kalėdiniai skanėstai ir karšti gėrimai.

Kalėdų miestelis veiks nuo eglės įžiebimo dienos iki 2022 m. sausio 2 dienos.

Pasivaikščioti po sostinę vilios ne tik „Kalėdų miestelis". Bet ir šventiškai išpuoštos Katedros ir Rotušės aikštės, Odminių, Reformatų, Pilies, S. Moniuškos, S. Gedos skverai, Bernardinų sodas, Lukiškių aikštė, kitos sostinės vietos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder