Kaip taupo turtuoliai: turto išsaugojimo ir padidinimo taisyklės

(1)

Kad ir kaip būtų keista, gyventi gerai galima ir neuždirbant milijonų. Be abejo, paprasti piliečiai negali sau leisti prabangių kurortų, dizainerių rūbų, brangių automobilių ir erdvių apartamentų, tačiau laimei to visai nereikia.

Pinigai tėra instrumentas būtiniems daiktams įsigyti. Nereikia daryti iš jų kulto ir siekti visų pasaulio turtų. Nors gyventi be jų taip pat nepavyks, kad ir kaip mums tai nepatiktų.

Todėl mes nusprendėme pasidalinti su jumis finansiškai išprususių žmonių taisyklėmis. Pasinaudoję jomis galėsite patogiai gyventi net gaudami įprastą atlyginimą.

1. Velniop kreditines

Turtingi ir taupūs žmonės retai atsiskaito kreditinėmis kortelėmis, kadangi taip sudėtinga nustatyti limitą pirkiniams ir apsiriboti tam tikra suma. Kai susiruoši į parduotuvę, geriausia pasiimti tam tikrą grynų pinigų kiekį. Taip tikrai neišleisi daugiau nei planavai.

2. Vienos dienos taisyklė

Spontaniški pirkiniai – tai ne apie sėkmingus žmones. Prieš išleisdami pinigus brangiam pirkiniui jie apie jį svarsto visą dieną. Tik pasvėrę visus už ir prieš verslininkai nusprendžia, ar verta išleisti pinigus, ar ne. Pabandyk, tai labai padeda.

3. Daiktai, kurie dirba tau

Finansiškai išprusę žmonės prioritetu visada pasirenka tuos daiktus, kurie padeda versle. Jie verčiau skiria pinigų geram kostiumui nei vakarinei suknelei, darbo, o ne žaidimų kompiuteriui, verslo klasės automobiliui, o ne sportinei mašinai.

4. Suplanuos biudžetą

Neskubėkite į parduotuvę vos gavę atlyginimą. Visą sumą padalinkite 50/30/20 principu. 50 proc. skirkite būtinoms išlaidoms, 30 proc. – asmeninėms ir 20 proc. atidėkite.

5. Pirkite patirtį, o ne daiktus

Kodėl milijonieriai patenkinti savo gyvenimu? Todėl, kad jie investuoja į savo fizinį ir dvasinį lavinimą, naujus įspūdžius ir patirtis. Iš tikrųjų turtingas žmogus tampa tada, kai supranta, kad žinios yra svarbiau nei daiktai.

6. Pirk laiką

Statistika skelbia, kad turtingi žmonės pirmiausia vertina savo laiką. Būtent todėl jie leidžia jį savo projektams arba poilsiui, o ne tvarkymuisi, ko nors taisymui arba reguliariems apsipirkimams. Visiems šiems darbams atlikti yra specialių tarnybų.

7. Sudaryk sąrašą prieš išpardavimus

Taip, juodasis penktadienis arba kiberpenktadienis yra šaunu, tačiau neverta griebti viską iš eilės tik todėl, kad kaina sumažėjo pusantro ar net du kartus. Iš anksto nusižiūrėk prekes, atidėk sumą, kurią gali išleisti, ir nepirk neapgalvotų pirkinių.

8. Iš pradžių apmokėk sąskaitas

Kad galėtų mėgautis užtarnautu poilsiu, sėkmės lydimi žmonės pirmiausia apmoka visas reguliarias sąskaitas ir padengia būtinąsias kredito sumas. Sutik, kad jautiesi geriau, kai niekam nesi skolingas.

9. Dienos be išlaidų

Prisimink visas smulkias išlaidas, kurias patiri kiekvieną savaitę: ėjimai į kiną, kava išsinešimui, šokoladiniai batonėliai ir ledai. Tai va, pabandyk bent kartą per savaitę neleisti pinigų. Pamatysi, kad galima gyventi ir be viso to.

10. Svarbiausia – sveikata

Planuodamas atostogas iš pradžių pagalvok apie tai, kad laisvadienius galima praleisti naudingai. Geriau rinktis kelionę į kalnus nei gulėjimą paplūdimyje. Jeigu tokios galimybės nėra, tada gerai išsimiegokite ir kiekvieną dieną išeik pabėgioti. Piniginę premiją skirk pačiūžoms arba riedučiams.

11. Remontuok

Pirmiausia reikia pirkti kokybiškus daiktus, kad po vieno kito sezono nereikėtų jų išmesti. Žydų išmintis byloja: „Nesame tokie turtingi, kad pirktume pigius daiktus.“

Be to, kokybiškus daiktus galima suremontuoti ir jie tarnaus dar labai ilgai.

12. Pasiimk smulkią grąžą

Nepalikite smulkių pinigų, kuriuos gaunate kaip grąžą. Įpraskite naudoti juos atsiskaitydami už keliones autobusu arba meskite į taupyklę. Sutaupytus pinigus galima išleisti dovanoms artimiesiems arba pačiam pasilepinti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder