Badauja nuteistasis už neteisėtą disponavimą narkotikais

Narkotikų barono „El Chapo“ žmona trejiems metams pasiųsta už grotų

(1)

Dėl dalyvavimo savo vyro narkotikų imperijos veikloje buvusio Meksikos narkomafijos boso Joaquino Guzmano, dar žinomo kaip „El Chapo“, žmona Jungtinėse Valstijose nuteista trejų metų laisvės atėmimo bausme. 

Be to, ji turės sumokėti 1,5 mln. dolerių (1,33 mln. eurų), pranešė JAV generalinė prokuratūra.

Emma Coronel birželį pripažino savo kaltę pagal tris kaltinamuosius punktus: dėl kokaino, heroino, metamfetamino ir marihuanos kontrabandos į JAV, pinigų plovimo ir JAV sankcijų J. Guzmanui pažeidimo. 32-ejų moteris, turinti ir JAV, ir Meksikos pilietybę, vasario 22 dieną buvo sulaikyta Vašingtono oro uoste.

Prokuratūra taip pat kaltino ją padėjus sutuoktiniui 2015 metais pabėgti iš kalėjimo Meksikoje. E. Coronel „Sinaloa“ kartelio veikloje dalyvavo 2011-2017 metais.

„El Chapo“ maždaug 25 metus vadovavo galingam ir žiauriam karteliui. Šiuo metu jis sėdi griežto režimo kalėjime JAV Kolorado valstijoje. Niujorko teismas 2019 metų liepą skyrė jam kalėjimo iki gyvos galvos plius 30 metų laisvės atėmimo bausmę – E. Coronel tada stebėjo teismo posėdį.

Viename didžiausių JAV istorijoje narkotikų procese teismas šiandien 64-erių J. Guzmaną pripažino kaltu pagal visus dešimt kaltinamųjų punktų, įskaitant dalyvavimą nusikalstamos organizacijos veikloje, kokaino ir heroino gamybą bei platinimą užsienyje, taip pat pinigų plovimą ir šaunamojo ginklo naudojimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder