Klaipėdos uostas pristatomas užsienio šalių diplomatams, reziduojantiems Lietuvoje

(2)

Lietuva turi vienintelį jūrų uostą – Klaipėdos, kuris yra svarbiausias ir didžiausias šalies transporto mazgas. Jame susijungia jūros, sausumos ir geležinkelio keliai iš Rytų ir Vakarų, tai Lietuvos valstybės vartai į pasaulį.

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas taip pat yra itin svarbi Lietuvos ekonomikos dalis, kasmet generuojanti grąžą kiekvienam Lietuvos gyventojui, kurianti konkurencingas sąlygas verslui plėtotis. Šiandien Klaipėdos uostas pristatomas įvairių užsienio šalių ambasadoriams ir ambasadų Lietuvoje atstovams.

„2020 metais Klaipėdos uostą prekybiniai ryšiai jūra siejo su 76 skirtingomis valstybėmis iš viso pasaulio. Siekiame, kad žinia apie Klaipėdos uostą, jo konkurencingumą ir teikiamų paslaugų kokybę sklistų kuo plačiau.

Užsienio šalių diplomatų supažindinimas su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu, manome, gali ypač svariai prisidėti prie žinios apie Klaipėdos uostą plitimo po pasaulį. Mūsų siekis – dar didesnė krovinių diversifikacija tiek geografiniu, tiek klientų ir vežamų krovinių atžvilgiu“, –sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas.

Vilniuje vykstančio renginio metu pristatomas Klaipėdos uostas, jo pajėgumas, vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas Lietuvoje reziduojantiems užsienio šalių diplomatams pristato Klaipėdos jūrų uosto vystymo kryptis, vykdomus ir planuojamus investicinius projektus.

Dėmesys taip pat skiriamas žaliojo uosto koncepcijos plėtrai, Klaipėdos uoste vykdomiems aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir skaitmenizacijos projektams aptarti. Pristatomos Klaipėdos uosto ir universiteto bendradarbiavimo kryptys.

Renginyje dalyvauja įvairių užsienio šalių ambasadoriai ir ambasadų Lietuvoje atstovai, taip pat Susisiekimo ministerijos, Uosto direkcijos, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“, laivybos ir logistikos sektoriaus įmonių atstovai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder