N. Puteikio kova su taromatais tęsiasi: nepriimtus butelius atsitempė į Seimą

(2)

Seimo nario Petro Gražulio padėjėjo Naglio Puteikio ir butelių nepriėmusio taromato garsiai nuskambėjusi istorija dar nesibaigia. Buvęs parlamentaras toliau tęsia savo žygius po įvairiausius Vilniaus taromatus, bandydamas priduoti velionio brolio garaže rastus butelius, ir tvirtina, kad po šio incidento žmonės pradėjo jam vežti maišus su tokio paties likimo tara.

„Po to, kai žiniasklaida parašė apie šį įvykį, man žmonės ne tik skambino. Jie man atvežė naujų egzempliorių. Tai, kad taromatai nepriima milžiniško kiekio įvairios rūšies taros – ir skardinės, ir plastikinės, ir stiklinės – yra faktas. Jie atvežė man ne kokius pripaišytus lipdukus: yra gamintojas, barkodas, gamintojo ženklas“, – aiškino N.Puteikis.

Seime ketvirtadienį P.Gražulis ir jo padėjėjas pasakojo, kaip klostėsi pirmadienio vakaro įvykiai, kai taromatui nepriėmus N.Puteikio butelių ir kilus konfliktui su apsaugos darbuotoju, buvo iškviesta policija.

„Aš paveldėjau iš a. a. brolio garažą. Kai įsigaliojo testamentas, Registrų centras atliko įrašus, aš garažą atidariau. Ten buvo apie 30 maišų taros. Ji buvo surūšiuota pagal spalvą ir dydį. Ir buvo didžiulis maišas, ant kurio mano velionis brolis užrašė „svolačiai nepriima!“. Milžiniškas maišas. Matau, kad ten yra barkodai. Nejaugi aš turiu viską išmesti į bendrus konteinerius?

Man, beje, policija taip ir sakė: „Ko jūs čia nešate viską į „Norfą“, meskite į konteinerius iš to savo garažo.“ Sakau, jeigu aš išmesiu, tai viską ir sukvėpuos vilniečiai, nes visa tai keliaus į deginimo gamyklas. Pradėjau tuos maišus, važiuodamas į darbą ar iš darbo, pridavinėti į taromatus. Ir kas paaiškėjo, kad užrašas ant maišo „svolačiai nepriima!“ yra tiesa“, – sakė jis.

N.Puteikio teigimu, į taromatą visomis išgalėmis jis bandė įgrūsti sulčių pakelį. Tiesa, rankų ir toliau nenuleidžiantis eksparlamentaras laimę su juo mėgino dar ne kartą.

„Šįryt aš paėmiau vieną taros egzempliorių, dėl kurio ir kilo „Norfoje“ tas skandalas. Pagal taisykles, jei taromatas nepriima, turi priimti darbuotojas. Šiandien pasiėmiau vieną egzempoliorių – 0,33 litro talpos sultis „Very Berry“ – nuvažiavau į artimiausią parduotuvę, išsikviečiau apsaugą ir prie jų mes visi darėme eksperimentą.

Jie juokėsi, sakė, kad visa tai žino, nei aš nei pirmas, nei paskutinis“, – tikino jis.

„Vieną kartą įkišus „Very Berry“, rašo nepriimtina. Kiši antrą kartą, įsijungia ženklas „stop“, taromato signalizacija ir pradeda kaukti darbuotojo telefonas. Sukčiavimas. Aš turiu čekį, tą daiktą – „Very Berry“ – nusipirkau vakar vakare, ir aš kišau prie liudininkų. Nusifotkinau visa tai“, – istoriją tęsė N.Puteikis.

P.Gražulio padėjėjas Seime negalėjo patikėti, kad parduotuvės apsaugos darbuotojas jį apkaltino etikečių klastojimu.

„O dabar, jeigu pasižiūrime į istoriją iš esmės, ėmiau iš brolio maišo tuos daiktus ir juos bandžiau pridavinėti. Ir po kiekvieno atvejo, kai taromatas taros nepriimdavo, aš administratoriui rašiau el.laiškus, turiu grandiozinį susirašinėjimą su nuotraukomis.

30 laiškų, daugiau nuotraukų. Pro sukąstus dantis administratorius atsakydavo: tai kodas ne toks, tai gamintojas suklydo, tai ne ten uždėjo, tai nepriklauso“, – piktinosi N.Puteikis.

Maišus su tara, kurios jam niekaip nepavyksta priduoti, Seimo nario padėjėjas ketvirtadienį atsitempė į parlamento rūmus.

Incidentas pirmadienio vakarą įvyko parduotuvėje „Norfa“, esančioje Vilniuje, L.Asanavičiūtės g. Kaip pranešė portalas delfi.lt, čia apsaugos darbuotojas sulaikė vyrą, kuris į taromatą sukišo 20 butelių su savarankiškai užklijuotais depozito ženklais, o paskui parduotuvėje už juos atsiėmė du eurus.

N.Puteikiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paskirta jo nagrinėjimo data.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder