Likimo talžomi E. Rusio artimieji prašo finansinės pagalbos

(5)

Pusantro mėnesio tylos. Tiek laiko jau praėjo po klaipėdiečio Evaldo Rusio mįslingo dingimo. Vilties sulaukti bent kokios žinios, galinčios padėti praskleisti vyro likimą gaubiantį nežinios šydą, neprarandantys jo artimieji nusprendė į pagalbą pasitelkti advokatą. Tikimasi, kad tai padės bendradarbiaujant su policija.

Bėda viena nevaikšto. Tuo įsitikino nuo spalio 17 d. kaip dingusio be žinios ieškomo žinomo pajūrio tatuiruočių meistro E. Rusio artimieji. Mirė vyro močiutė.

Iš pačių artimiausių klaipėdiečio E. Rusio žmonių liko tik mama ir užsienyje gyvenanti sesuo.

Šiomis dienomis pastaroji viešai kreipėsi į brolio likimui neabejingus žmones. Moteris savo ir mamos vardu padėkojo visiems, prisidedantiems prie jo paieškos.

"Kadangi situacija nėra eilinė, yra visokių abejonių, klausimų ir nepasitikėjimo. Paraginta prokurorės nutariau kreiptis į advokatus.

Po Evaldo dingimo mes su mama palaidojome dar ir močiutę. Esame likusios dviese su mama. Aš gyvenu užsienyje ir pati turiu tris vaikus. Emociškai einu per labai sudėtingą laikotarpį, kuris, atrodo, tęsiasi jau amžinybę.

Asmeniškai pati nebegaliu nei fiziškai, nei emociškai atsakyti į visus jūsų komentarus, sekti visas grupes, nes komentarų būną įvairių ir mane paliečia kiekvienas jų.

Dėl šios priežasties atsiriboju nuo paieškos grupių ir palieku atstovauti nuostabius žmones, kurie savanoriškai man padeda ir prižiūri visą viešą erdvę, susijusią su Evaldo aukų rinkimu", - teigė E. Rusio sesuo.

Moteris visų geros valios ir neabejingų žmonių paprašė finansinės paramos.

"Labai gaila, bet mano brolis Evaldas iki šiol nerastas ir jokių žinių apie jį nėra. Yra labai daug klausimų ir labai mažai atsakymų. Kadangi aš gyvenu užsienyje, labai sudėtinga gauti informaciją, bendravimas su policija labai komplikuotas ir apsunkintas.

Policijoje bet kokios informacijos perdavimas yra vilkinamas ir mums labai reikia pagalbos iš šalies.

Todėl nusprendėme kreiptis į advokatą, galintį mums atstovauti, ir būtume labai dėkingi už jūsų materialinę paramą. Ačiū visiems iki šiol ieškantiems ir padedantiems", - sakė dingusio klaipėdiečio sesuo.

Moters nurodytą jos mamos vardu atidarytos banko sąskaitos numerį nesunkiai galima rasti net keliose specialiai sukurtose socialinio tinklo paskyrose, skirtose E. Rusio paieškai.

Vienoje jų teigiama, kad advokatui reikia surinkti 3000 eurų. Taip pat pažadėta viešai skelbti, kiek pinigų pervesta.

„Buvo labai daug klausimų, kur dingo prieš tai aukoti pinigėliai. Keliame visus pavedimus su didele padėka žmonėms, kurie neliko abejingi šiai šeimai. Kiekvieną dieną bus atnaujinamas postas su naujai pervestais pinigėliais. Dalis sumos bus pervesta advokatui, kad greičiau pradėtų paieškų atnaujinimą“, - tikino vieną paskyrą administruojanti moteris.

Pasak laikinai Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujančio Albino Misevičiaus, aktyvūs E. Rusio paieškos veiksmai šiuo metu nevykdomi.

„Jau yra apklausti visi asmenys, turintys ar galėję turėti net menkiausios informacijos apie E. Rusio dingimą bei galintys padėti jį rasti. Tikrinama visa per socialinius tinklus ar kitaip policiją pasiekianti informacija. Periodiškai tikrinamos ir visos duomenų bazės, kuriose gali pasirodyti su dingusiu asmeniu susijusi informacija“, - patikino A. Misevičius.

„Vakarų ekspresas“ rašė, jog E. Rusio pasigesta Klaipėdos centre, po Naujojo Sodo gatvėje įsikūrusiame viešbutyje vykusių jo draugų vestuvių. Beveik neabejojama, jog neblaivus jaunas vyras galėjo nuskęsti Danėje. Išnaršyta upė ir net Kuršių marios (jūrų uosto akvatorija) jokių rezultatų nedavė.

Kuo ilgiau truko nežinia, tuo aktyviau vestuvėse dalyvavę bei E. Rusį pažįstantys asmenys viešai ir uždaroje socialinių tinklų grupėje dalinosi informacija, kad vyras per pokylį, kuriame galimai vartotas ne tik alkoholis, bet ir narkotinės medžiagos, buvo sumuštas.

Neva taip stipriai, kad net galėjo netekti ir gyvybės. Iškelta net versija, kad klaipėdiečio kūnas galėjo būti gerai paslėptas siekiant nuslėpti padarytą labai sunkų nusikaltimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai
Sidebar placeholder