Šarūnas Navickis

Šarūnas Navickis: Problema - ne medicininė, o politinė ir ji gali būti išspręsta tiktai politinėmis priemonėmis

(1)

Šiaurės Vokiškos naujienos trumpai. Pas mus toliau blogyn. Šeštadienį "pagal skubų iškvietimą" turėjome lėkti į Rytų Vokietiją - parsivežti dukros iš tos internatinės mokyklos, kur ji šiemet pradėjo mokytis...

Nes ryte per jų pusryčius ūmai atėjo direktorius ir nusiminusiu balsu pranešė, jog mokykla uždarome ir visi mokiniai SU VISAIS DAIKTAIS privalo išvykti per vieną dieną (patyliukais leido pernakvoti dar vieną naktį, jei kas nespėtų atvažiuoti pasiimti vaikų, mes spėjome jau beveik naktį).

Mokykla uždaryta iki sausio 3 tvirtai, bet faktiškai - iki atskiro pranešimo, tai gali būti ir ilgiau, o iki to laiko - nuotolinis mokymas.

Šįryt analogiškai uždarė ir Trier'o universitetą.

Pradinė mūsų kaimelio mokykla kol kas veikia. Be 2G (geimpft oder genesen / paskiepytas arba persirgęs) ir QR kodo - praktiškai esi užribyje, įskaitant benzino kolonėles, jau nekalbant apie kavines, kas keliaujant pakankamai svarbu.

Testai nebegalioja. Weimar'e, į kurį užsukome pakeliui, kadangi istoriškai ir kultūriškai svarbus ir įdomus miestas, savo akimis matėme lauke eilėje stovinčius žmones prie skiepijimo punkto (sekmadieni!).

Pas mus policinėmis juostomis  su užrašais "Lebensfahr! Eintrit verboten!" (Pavojinga gyvybei. Įeiti draudžiama) apvynioti kai kurie miško keliai. Kodėl miškas?..

Na ir pabaigai - benzino kainos: Kitados litras 95 benzino kainavo 1.19 euro, prieš savaitę 1.39, šeštadienį (išvažiuojant) 1.92, o sekmadienį (grįžtant, t.y. po vienos nakties!) 1.99 euro.

Priminsiu, kad brangstant naftai (energijos šaltiniui) atitinkamai brangsta viskas.

Problema - ne medicininė, o politinė ir ji gali būti išspręsta tiktai politinėmis priemonėmis.

Archyvų nuotr.

Nuotraukoje - nuovargis... Centrinė miesto aikštė (Marktplatz) praėjusio šeštadienio vakarą, aplink - nė vieno žmogaus, bažnyčios durys užrakintos ir tik vargonininkas stengiasi įrodyti, kad čia tebesama gyvybės ženklų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder