Eglė Šulskė

Eglė Šulskė: „Mano svajonėse - laisva Jūros šventė“

(5)

Šią savaitę darbą pradėjusi nauja VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovė Eglė Šulskė pirmajam interviu „Savaitės ekspresui“ sakė, kad tikisi išsaugoti geriausias didžiųjų miesto švenčių tradicijas, tačiau taip pat yra pasiryžusi drąsiems pokyčiams ir naujovėms.

Kas tu esi?

Pirmiausia esu laimingas žmogus, šalia savęs turintis man brangiausius žmones. Dėl jų pandeminiu laikotarpiu buvo nerimo. Dėl saugumo negalėjau jų matyti taip dažnai, kaip norėjau, nes dauguma jų gyvena ne Klaipėdoje.

Pati esu biržietė, 12-us metus gyvenanti uostamiestyje ir jį stipriai pamilusi.

Kai manęs klausia, kas esu, visada pasidžiaugiu, kad gyvenime man teko laimė būti mama, pasidžiaugiu ir tuo, ką pavyko pasiekti profesinėje veikloje.

Galbūt pirmasis klausimas nuskambėjo kiek familiariai, tačiau man jis labai patinka, nes atveria pašnekovo vertybes. Kadangi tapote atsakinga už didžiausias Klaipėdos miesto šventes, noriu pasiteirauti, kokia šventė jums yra prasmingiausia, įsimintiniausia?

Visada laukiu Kalėdų. Šeimoje laikomės tradicijų, kurias suformavo mano seneliai. Jau Kūčių vakarą gausiai rinkdavomės jų namuose, dabar visi skubame pas mano mamą.

Visi esame labai artimi, bet šeimos susibūrimai per šias šventes būna kitokie. Šiltesni, tylesni, jautresni, atviresni.

O įsimintiniausi man sūnaus gimtadieniai. Priešingai nei savo, jo labai laukiu. Stebėti augantį ir besikeičiantį savo vaiką yra labai gera. Jis visada žino, kokio gimtadienio nori. Man malonu dėl jo stengtis ir matyti, koks jis yra laimingas dovanų gavęs svajonių šventę.

Ką manote apie Klaipėdos renginius, jų kiekį, kokybę, finansavimą?

Manau, kad Klaipėda turi sukūrusi gražių, tradicija tapusių renginių, kurių kasmet laukia ne tik miestiečiai, bet ir visa Lietuva. Turime kuo pasigirti ir kuo pasidžiaugti. Natūralu, tai įpareigoja kasmet stengtis vis labiau.

Kalbant apie jų kiekį - jų yra nemažai. Klaipėdoje veikia ne viena kurianti, kultūrinius renginius organizuojanti įstaiga. Turime ne vieną teatrą, dailės galeriją, koncertų salę, kultūros rūmus, šaunius renginius organizuoja mieste veikiančios bibliotekos, manau, kultūros alkį jaučiantis tikrai gali rasti, kaip jį numalšinti.

Bet jau dvejus metus gyvename kultūrai ir renginiams nepalankiausiomis sąlygomis, tai įspūdis gali susidaryti ir kitoks.

Klausiat apie finansavimą. „Klaipėdos šventėse“ dirbu vos kelias dienas, su skaičiais dar tik pažindinuosi.

O apie ateitį - natūraliai norisi, kad finansavimas būtų tik didėjantis. Mūsų atveju turime laisvas rankas savo idėjas miesto renginiams pardavinėti verslo struktūroms, teikti paraiškas ir finansavimo ieškoti Lietuvos ir ne tik fonduose.

Kaip įsivaizduojate VšĮ „Klaipėdos šventės“ organizuojamų renginių tinklelį ateityje. Ar jis išliks toks, koks yra, o gal siaurės ar plėsis. Kokia jūsų vizija?

Esamos, pagrindinės šventės tikrai liks. Planuose kažko atsisakyti tikrai nėra, galima svajoti tik apie naujų atsiradimą.

Visai netrukus baigsis „Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021“ renginiai, gruodžio 17 dieną „Švyturio“ arenoje įvyks baigiamasis koncertas.

Po jo bus puiki proga peržvelgti tai, ką turėjome, ir spręsti, ką būtų galima tęsti, o gal kurti kažką naujo.

Klaipėdoje turime daug šaunaus jaunimo, mūsų miestą gyvenimui renkasi jaunos šeimos, į jį grįžta studijas kituose miestuose baigę žmonės, turime ne vieną aukštąją mokyklą. Yra ką veikti ir kur plėstis.

Mūsų miestas tvarkosi, yra dar neišnaudotų erdvių, kurias būtų galima pritaikyti renginiams, plėsti jų teritoriją. Man labai norisi saugoti tradicijas, tačiau jaučiu, kad esame pasiruošę ir drąsiems, netikėtiems projektams.

Ar bus Šviesų festivalis vasario mėnesį? Jei taip - koks jis bus?

Šviesų festivalis tikrai bus. Ir jis bus apie Klaipėdą, nes artimiausiu metu mūsų miesto laukia daug progų.

Didžiausias „Klaipėdos švenčių“ projektas - „Jūros šventė“. Kokia ji jūsų svajonėse? Kokias buvusių Jūros švenčių stiprybes ir silpnybes išskirtumėt?

Mano svajonėse - laisva Jūros šventė. Turiu galvoje ribojimus ir baimes dėl virusų.

Kalbant apie stiprybes - pirmiausiai tai šventės vardas, skaičiuojantis ilgus dešimtmečius, jis mums leidžia būti drąsiems, ją kuriant kviesti žvaigždes, nes ne tik mes norime jų, dažnai ir jos nori būti čia.

Dar viena stiprybė - įvairių miesto bendruomenių susitelkimas dėl bendro tikslo, šventės lankytojai, kurių gretos kasmet didėja, jie yra varomoji jėga. Dėl jų stengiasi Jūros šventę organizuojantys žmonės.

Silpnybių irgi esama, stengsimės jas paversti stiprybėmis.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet paliko ne tik trys vadovai, bet ir daugiau darbuotojų. Ar dabar bus formuojama nauja komanda?

Vos kelias dienas dirbu, pažindinuosi su komanda. Susidarė įspūdis, kad visi skirtingi, stiprūs, norintys dirbti ir Jūsų minėtomis aplinkybėmis daug darantys ir padarantys.

Esate teisi, komandą plėsime. Naudodamasi proga noriu padrąsinti kūrybingus žmones artimiausiu metu sekti „Klaipėdos švenčių“ naujienas ir, įsivertinus kompetencijas, drąsiai kandidatuoti į siūlomas pozicijas.

Pirmasis jūsų renginys einant naujas pareigas bus Kalėdų eglutės įžiebimo šventė gruodžio 11 d. Ko palinkėtumėt sau ir visiems šios šventės dalyviams?

Pirmiausia noriu pasidžiaugti. Jau minėjau, kad esame pasiruošę drąsiems, netikėtiems projektams. Kalėdų eglutės įžiebimo šventė šiais metai kaip tik tokia. Tikiu, kad kiekvieną aiktelti privers šilta kalėdinė instaliacija, užkoduota po pavadinimu „Maža didelio miesto Kalėdų verta“.

Pirmas linkėjimas mano paprastas, nuoširdus, praktiškas ir aktualus - saugokime save ir kitus, tai bus didžiausia dovana, kokią galite padovanoti savo artimiesiems šventiniu laikotarpiu.

Jei leis epidemiologinė situacija ir nuspręsite šventinį eglutės įžiebimo renginį stebėti gyvai, laikykitės visų saugumo reikalavimų. Dėvėkite kaukes, laikykitės rekomenduojamų atstumų, nes tądien bus šventinis startas. Tikroji šventė, su pačiais artimiausiais mūsų lauks vėliau.

Primenu, kad eglutės įžiebimą bus galima stebėti ir gyvai internetu, pasinaudokite šia galimybe. O papuošta Teatro aikšte mėgautis galėsite iki sausio 10 dienos.

Jaukumo, gerumo, vidinės ramybės ir stiprybės linkiu sau ir klaipėdiečiams. Gražaus šventinio laikotarpio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder