Baltarusijos pasienis

Gyventojų apklausa: pasitikėjimas VSAT – rekordinis, bažnyčia – mažiausias

(1)

Gyventojų pasitikėjimas Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) – didžiausias per dvidešimtmetį, bažnyčia pasitiki mažiausiai gyventojų per šį laikotarpį, rodo šeštadienį paskelbta laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Lapkritį vykdytos apklausos duomenimis, VSAT palankiai vertina 53,6 proc. gyventojų, 

„Tai yra rekordas – jie patenka tarp penkių institucijų, kuriomis pasitikėjimas viršija 50 procentų. Jie yra dėmesio centre, jie darbą atlieka gerai, todėl žmonės yra su jais“, – BNS sakė „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

46,8 proc. gyventojų nurodė pasitikintys bažnyčia – pasak V. Gaidžio, tai yra mažiausias teigiamas įvertinimas per 21-erius metus.

„Kažkada, prieš 20 metų bažnyčia buvo pirmojoje vietoje. Bet visoje Europoje pasitikėjimas bažnyčios biurokratija mažėja, kyla ir daug rezonansinių bylų Prancūzijoje, Lenkijoje. Matyt, bažnyčia nėra vertinama kaip šiuolaikiška institucija, todėl yra tendencija mažėjimo“, – tikino V. Gaidys.

Kaip ir anksčiau, gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais-gelbėtojais. Taip tvirtino 89 proc. apklausos dalyvių.

Į antrąją vietą institucijų reitingų lentelėje šoktelėjo Lietuvos kariuomenė – ja pasitikintys nurodė  65,7 proc. apklausos dalyvių, spalį tokių buvo 59,6 procento.

Toliau rikiuojasi policija, ja pasitiki 65,5 proc. respondentų, „Sodra“ – 57,5 proc. ir minėta VSAT su 53,6 proc. gyventojų pasitikėjimo, dar 48,3 proc. apklaustųjų nurodė pasitikintys švietimu. 

Labiausiai gyventojai nepasitiki partijomis – 56,6 proc. apklausos dalyvių, (pasitiki 8,9 proc. apklaustųjų), taip pat Seimu – tai, jog nepasitiki šia institucija, nurodė 51,2 proc. apklaustųjų, kad pasitiki - 12,3 procento. Vyriausybe nepasitiki 39,7 proc. gyventojų, o 18,2 proc. pasitiki.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder