Sveikatos apsaugos ministras Panevėžyje atidarys Geriatrijos skyrių

Antikoroninis kvailių orkestras

(3)

Anot žinomo pasakėčių autoriaus Ivano Krylovo, beždžionė, asilas, ožys ir šleivakojis meškinas įsigijo kontrabosą, altą, du smuikus ir sugalvojo įkurti kvartetą. Atsisėdo po medžiu, užgrojo, bet pasigirdo siaubinga kakofonija. Tada muzikantai nevykėliai ėmė mainyti sėdėjimo tvarką - tai vienas prieš kitą, tai vietomis apsikeičia, tai visi greta į vieną eilę susėda, po to vėl keičiasi vietomis, bet jokio rezultato kaip nėr, taip nėr. O tai, kad neturi jokios klausos ir nemoka groti, jiems - nė motais.

Archyvų nuotr.

Arūnas Dulkys. Liudos Mackevičienės koliažas

Lygiai tas pats ir su koroninės psichozės valdytojais, tiksliau, organizatoriais Lietuvoje: tai uždaro devynis išėjimus prekybos centre, o palieka tik vieną, tai lipnių juostų ir dėžių piramidėmis blokuoja automobilių parkavimo vietas, tai suteikia teisę dirbti tik mažiems prekybos centrams arba tik dideliems, bet įleidžiant lankytojus tik su galimybių pasais.

Tai parduotuvės leidžia užeiti pirkėjams, tai draudžia, tai vienam pirkėjui turi būti skirti penkiolika kvadratinių metrų, tai trisdešimt kvadratinių metrų.

Tai kavinėms leidžiama klientus aptarnauti tik lauke, bet jei su kauke, tai į tualetą galima užeiti „ant mažo", arba restorano viduje galima sėdėti be kaukės, bet einant į tualetą „ant didelio" ar prie baro kaukės jau reikia.

Iš pradžių rizikos grupės buvo tik pensininkai, vėžininkai, širdininkai ir diabetininkai, dabar jau tapo vaikai, ir kuo mažesni, tuo pavojingesni - beveik kaip pacukai, nešiojantys buboninį marą.

Tai rankas reikia purkštis dezinfekciniais skysčiais, tai gumines pirštines dėvėti. Tai kontorose aptarnauti klientus galima, bet ne ilgiau kaip penkiolika minučių, tarsi virusas pradėtų atakuoti nuo šešioliktos minutės ir ne anksčiau.

Tai mokyklose vaikams iš viso negalima mokintis, o būtina - nuotoliniu būdu, tai galima, bet reikia vaikščioti keistomis trajektorijomis arba dūsti po kaukėmis, o už pietus atsiskaitinėti tik skaitmeninėmis apyrankėmis - tokiomis, kurios paprastai maunamos sekti nuteistisiems.

Į SEL koncertą gali susirinkti vienu metu penkiolika tūkstančių žmonių, Palangos pliaže - milijonas ir lipti vieni kitiems ant galvų, bet teatro spektakliai vykti negali arba į vaistinę negali įeiti daugiau nei trys asmenys vienu metu. Turguje į didžiausią paviljoną oficialiai negali įeiti daugiau kaip dvidešimt asmenų.

Tai keliai per didžiąsias šventes uždaromi ir žmonės priversti pirkti visureigius, kad gimines galėtų aplankyti, prasibrovę šunkeliais ir miškų takeliais, tai po švenčių atidaromi, tarsi viruso aktyvumas būtų didžiausias būtent per šventes.

Po miestus siautėja greitosios pagalbos automobiliai ir veža į reanimacijos skyrius truputį sloguojančius ar krenkščiančius piliečius, kurie į gydymo įstaigas kreipiasi vien dėl to, kad gautų nedarbingumo lapelį, o ne dėl sveikatos, taip ir statistikos gimsta. O tiems, kuriems gresia infarktai arba insultai, nei greitosios pagalbos automobilių, nei laisvų lovų ligoninėse jau neatsiranda.

Kad chaosas medicinos sferoje būtų pilnavertis, tai per patį vadinamosios pandemijos piką buvo sugalvota atremontuoti keletą ligoninių kompleksų, o daugelis provincijų gydymo įstaigų išvis uždarinėjama. Geresnio laiko juk tam nesurasi.

Lengvų kvėpavimo takų problemų turintiems pacientams skiria stipriausius antibiotikus, jungia prie plaučių vėdinimo aparatų, kurie žmones, turinčius rimtesnių sveikatos sutrikimų, nuvaro tiesiai į kapus, suplėšydami plaučius. Tai vieną bangą organizuoja, tai kitą, tai trečią, nors iš pat pradžių buvo aišku, kad iki devintos tikrai nenusiramins.

Nekaltą virusėlį iš pradžių sugalvojo pavadinti covidu, paskui pervadino delta, bandė ir lambda vardu perkikrikštyti, bet primetė, jog išleidus milijonus deltos propagandai, kvaila būtų antratiek mesti proteguojant lambdą.

Todėl priėmė saliamonišką sprendimą - delta plius. Ir baisulys naujas, ir nereikia naujo brando į rinką įvedinėti - visai nemažai pinigų, skirtų viruso reklamai, susitaupo.

Na, o padėtis antikoroninės opozicijos gretose pas mus labai panaši į situaciją Lietuvos futbolo rinktinėje. Rinktinė jau dagybę metų praktikuoja gynybinį futbolą: daug tuščių pasų savo pusėje ir aikštės viduryje, o atakuoti niekas nesiryžta, gal nelabai sugeba. Ir naujas stadionas vargu ar padės.

Ką jau bekalbėti apie apsisprendimą atakuoti vartus.

Niekas visų rungtynių metu taip ir nesiryžta smūgiuoti į vartus. O juk vienas taiklus šūvis vartų link kartais gali nulemti rungtynių baigtį.

Taip ir opozicija: daug šnekų, tuščių pliurpalų, juokelių, memų, konferencijų, mitingų, bet niekas nesiryžta imtis veiksmų, iš esmės galinčių pakeisti padėtį. Esą kuriam galui laimėti rungtynes, gal geriau tiesiog dėl vaizdo žiūrovus palinksminti, paspardyti kamuolį, pasuojant vieni kitiems idėjas, gal viskas savaime išsispręs, pergalė ir laurai nukris iš dangaus, kam dar tie įvarčiai.

Vietoj ryžtingų veiksmų nesisteminiai opozicionieriai siūlo vieną už kitą kvailesnes covido sutramdymo metodikas: tai sienas uždaryti, tai visai kitaip selekcionuoti vakcinavimui tinkamą mėsą, tai žmonių kvailinimo metodikas taikyti kitokias, nei prie valdžios aruodų puntantys kuiliai taiko.

O tai, kad išvis nėra prieš ką kovoti, kad tai senas, tūkstančius metų Žemės planetoje cirkuliuojantis virusas, tik su nauju pavadinimu, kad jis mūsų organizmams įprastas, ir natūralus žmogaus imunitetas su juo kuo puikiausiai susitvarko, kažkaip nepasiekė koronos valdytojų ar dar tik siekiančių tokiais būti sąmonės.

Mąstymas visai toks pat kaip tų vargo muzikantų - asilo, beždžionės, ožio ir šleivakojo meškino.

Jau pats laikas įsisąmoninti, kad šie taip visus gąsdinantys ir sumaištį žmogelių galvose keliantys koronavirusai vargu ar išvis užkrečiami. Jie gyvena daugelio iš mūsų ar net visų organizmuose ir paprastai niekam nekelia jokių rūpesčių. Tai kaip galima užkrėsti žmogų tuo, ką jis ir taip turi? Teoriškai, o gal ir praktiškai kenkti tie virusai gali tik tada, kai nusilpsta žmogaus arba didelės žmonijos dalies imunitetas.

Čia lygiai ta pati problema kaip ir tų klausa neapdovanotų gyvulių, nusprendusių suburti kvartetą. Kaip ir tie nevykėliai keturkojai, covido pandemijos valdytojai ir kandidatai į juos pražiopsojo esminį dalyką.

Problema yra visai ne patys virusai, o žmonių imunitetas. Jis paprastai nusilpsta ne tik sezoniškai, keičiantis orams kasmet, bet, jei remtumėmės kinų kosmologija, ir tam tikrais metais skirtingi žmogaus organai gauna negatyvų krūvį.

Pavyzdžiui, anot kinų, kai kosmose, gamtoje ir atmosferoje vyrauja Metalo elementas, siejamas su plaučiais, arba ateina Žiurkės metai, irgi siejami su plaučiais, laukite kvėpavimo takų ligų pagausėjimo ir paaštrėjimo.

2020-ieji buvo Metalinės Žiurkės metai - dvigubas neigiamas krūvis plaučiams, o 2021-ieji - Metalinio Jaučio: irgi krūvis plaučiams, nors ir ne taip aiškiai išreikštas.

Maža to, normalus įgimtas ir įgytas imunitetas ypač silpninamas žmones šeriant įvairiais cheminiais vaistais, ypač - antibiotikais, ir smarkiai slopinamas vakcinuojant.

Todėl kuo daugiau ir kuo dažniau pasaulio gyventojų bus skiepijami nuo covido ar, tarkim, nuo gripo, tuo daugiau jų sirgs ne sufantazuotomis, bet realiomis kvėpavimo takų ligomis ir kentės nuo pačių keisčiausių komplikacijų.

Faktiškai vien antikoroninių ir antigripinių vakcinų dėka galima išnaikinti didžiąją dalį žmonijos - nereikės nė atominio karo. Apie tai, ko gero, visokie geitsai, sorošai, švabai, o taip pat mūsų Tete ir svajoja: turi likti tik auksinis milijardas.

Kita vertus, natūralų imunitetą, priešingai nei teigia didžiosioms pasaulio farmacijos korporacijoms parsidavę arba tiesiog neypatingai aštraus proto gydytojai, galima stiprinti.

Yra trys būdai, kaip tai padaryti. Pirmas - grūdinimasis, kitas - įvairios psichofizinės praktikos, kaip antai joga, čigong, ušu, ir trečias - vaistažolių ir natūralių gydomųjų ingredientų vartojimas.

Be abejo, daugelis nežino, nei kaip grūdintis, nei kas tos psichofizinės praktikos, nei kokias vaistažoles vartoti ir kaip jas derinti.

Tačiau Kinijoje arba Tibete šitie dalykai puikiausiai suprantami tūkstančius metų. Yra daugybė vaistažolių, kurios, be kitų teigiamų savybių, pasižymi ir tuo, kad stiprina imunitetą.

Jau dabartiniais laikais ištyrinėta, kad vienos geriau veikia humoralinį, kitos - ląstelinį imunitetą, dar kitos turi savybių neutralizuoti neadekvatų imuninės sistemos atsaką, kartais pasireiškiantį ir taip išliaupsintomis citokinų audromis.

Tačiau, pavyzdžiui, kininis ženšenis, amerikinis ženšenis ir plėvėtosios kulkšnės šaknis (astragalas) puikiai veikia ir humoralinį, ir ląstelinį imunitetą. Šių aspektų modernus Vakarų pasaulis išvis nesuvokia, nors aršiai bando kovoti prieš pandemiją, kaip ir tie intelekto neapdovanoti gyvūnai, kūrę kvartetą, nesuvokė esminių muzikos subtilybių.

2022-ųjų sausio 31 d. objektyviai turi baigtis negatyvus sąlyginio elemento Metalo fonas Žemės planetoje.

Todėl yra gana didelė tikimybė, kad 2022 m. vasario 1 d. kinų Naujųjų - Vandens Tigro - metų proga Komunistų partijos vadovybė patoso pilnu balsu, taškydama putas į šalis, pareikš, kad jau visiškai įveikė koroninę pandemiją, lygiai taip, kaip jie pandemiją pradėjo pirmąją Naujųjų kinų Metalinės Žiurkės metų dieną.

Nors visai gali būti, kad šią džiugią naujieną atidės iki vasario 21-ios, kad Pekino žiemos olimpinių žaidynių, kurios „netyčia" sutaps su kinų naujametinėmis, dvi savaites truksiančiomis atostogomis metu, galėtų atvirai tyčiotis iš užsienio sportininkų, trenerių, žurnalistų ir viso pasaulio sporto gerbėjų.

Na, o išpuikęs Vakarų, kažkodėl demokratiniu vis dar vadinamas pasaulis, pagavęs azartą vakcinuotis, skelbti lockdownus, persekioti žmones, ir toliau murkdysis infliacijose, lytinio identiteto ir energetinėse krizėse, migrantų ir tariamų pandemijų bangose, kol pasprings savo šūdais.

Tie, kurie neužsilenks nuo fekalijų ir vakcinų, dvės iš bado, nes toliau taip durniuojant, greitai paprasčiausiai neliks ką ėsti. Čia taip ir norisi sušukti: atsipeikėkite, bepročiai!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder