Kalėdos

Briuselis norėtų uždrausti Kalėdas

(12)

Briuselio komisarai galutinai pametė sveiką protą ir visiškai suįžūlėjo: jie sugalvojo „rekomenduoti" Vatikanui atsisakyti vadinamųjų lytį apibūdinančių kreipinių ir nevartoti žodžio „Kalėdos". Kol kas popiežiaus sekretoriatas mandagiai atsisako tokių „naujovių", bet tikėtina, jog panašus iškrypimų propagandos spaudimas netrukus bus nukreiptas ir į nacionalines valstybes.

Archyvų nuotr.

Briuselis norėtų uždrausti Kalėdas. Eltos nuotr.

Pasiuntė komisarus

Laikraštis „La Repubblica" pranešė, jog EK parengė rekomendacijas vidaus naudojimui. Pasak leidinio, 32 puslapių dokumento tikslas buvo „skatinti nediskriminuojančią komunikaciją, riboti tiesioginių nuorodų į lytį, tautinę priklausomybę, rasę ir religiją vartojimą".

Pavyzdžiui, Europos institucijų darbuotojams buvo siūloma Kalėdų šventes vadinti „šventiniu laikotarpiu", nes esą „žmonių religinės tradicijos ir kalendoriai yra skirtingi". Be to, dokumente buvo rekomenduojama atsisakyti kreipinio „ponios ir ponai" ir pakeisti jį kreipiniu „brangūs kolegos".

„Tai buvo rekomendacija, kurios tikslas - atskleisti Europos kultūros įvairovę. Ji nebuvo privaloma. Galiausiai dokumentas buvo atšauktas, jis bus tobulinamas", - susidūręs su Vatikano neigiama reakcija pranešė oficialus EK komisijos atstovas Erikas Mameris (Eric Mamer).

Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietras Parolinas nesutiko su Europos Komisijos (EK) vadinamomis „rekomendacijomis" nevartoti žodžio „Kalėdos" ir vyrus painioti su moterimis. Jo komentarą paskelbė portalas „Vatican News".

„Pastangas užkirsti kelią diskriminacijai laikau teisingomis, - pareiškė dvasininkas. - Bet, mano manymu, tai tikrai nėra tinkamas būdas šiam tikslui pasiekti. Nes galiausiai šitaip galima sužlugdyti, sunaikinti žmogų". Anot kardinolo, tie, „kurie neigia tikrovę, kelia sau didelį pavojų".

Kaip pažymėjo P.Parolinas, „Europa už savo gyvavimą ir savo tapatybę yra dėkinga daugeliui indėlių. Mes, žinoma, negalime pamiršti, kad vienas svarbiausių indėlių, jeigu ne pats svarbiausias, buvo pati krikščionybė. Todėl naikinti skirtumus ir naikinti savo šaknis reiškia naikinti asmenybę", - akcentavo Šventojo Sosto valstybės sekretorius.

Archyvų nuotr.

JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nensi Pelosi oficialioje kalboje siūlė uždrausti lytį nurodančias sąvokas „jis“, „ji“, „motina“, „dukra“, „tėvas“, „sūnus“ ir kitas. Eltos nuotr.

Tas jau buvo

Briuselio valdininkai dar 2012 m. uždraudė Kalėdų eglutę, aiškindami, kad neva dėl to gali įsižeisti Briuselyje gyvenantys musulmonų imigrantai. Tuomet vietoj tradicinės Kalėdų eglutės ir prakartėlės Briuselio centre esančioje Didžiojoje Aikštėje buvo pastatytas „elektroninis žiemos medis", dėl kurio niekas neva neturėjo įsižeisti.

Musulmonai jau dabar sudaro didelę dalį daugelio Belgijos miestų gyventojų, o pačiame Briuselyje jų yra net 25,5 proc. Tačiau likusieji neturi nieko bendra su musulmoniškomis tradicijomis ir, draudžiant krikščioniškas Kalėdas, akivaizdžiai yra diskriminuojami. Tik nei Briuselio komisarams, nei savivaldybei tas nerūpi.

Dar 2012-aisiais du musulmonai, išrinkti į Briuselio miesto tarybą, apskritai paragino Belgiją paversti islamo valstybe, kurioje galiotų šariato teisė, kuri de facto jau seniai galioja daugelyje Vakarų Europos miestų musulmoniškų getų, į kuriuos kojos nekelia net policija.

Panašiai kaip toks „politkorektiškumo" užkratas plinta ir naujoji genderizmo ideologija, šiemet suvešėjusi net gana konservatyviose Jungtinėse Valstijose.

Antai šių metų pradžioje tuometinė JAV Atstovų rūmų pirmininkė demokratė Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) pristatė parengtas 117-ojo Kongreso taisykles, kuriose siūloma oficialioje kalboje uždrausti lytį nurodančias sąvokas „jis", „ji", „motina", „dukra", „tėvas", „sūnus" ir kitas, jas pakeičiant lyčiai neutraliais terminais (tėvai, vaikas ir pan.).

Taip esą būtų pagerbtos visos „socialinės lyties tapatybės", nes „tėvas", „motina" ir panašūs lytį nurodantys žodžiai esą diskriminuoja mažumas, kurios jau nepriskiria savęs vyro ar moters kategorijai.

Panaši publika, užuot ėjusi gydytis, šiuo metu sėdi ir Europos Komisijoje, todėl ne už kalnų diena kai šis marazmas bus perkeltas ir į nacionalines teises.

Komentuoja filosofas Arvydas JUOZAITIS:

„Šie Briuselio komisarai yra tikri paskutiniųjų normalios žmonijos dienų trubadūrai... Sveikam žmogui atrodytų, kad tokiais klausimais kreiptis į Vatikaną būtų tiesiog nepadoru - juk Bažnyčia išliko 2000 metų, o tų komisijų per tą laiką buvo nesuskaičiuojama daugybė...

Archyvų nuotr.

Popiežius jau ir taip pernelyg daug prišnekėjo, kalbėdamas apie tuos „daugialyčius" asmenis, o dabar jiems staiga susidarė įspūdis, kad jis gali kažką keisti pačiame Bažnyčios mokyme.

Tačiau popiežius negali keisti nei šventinimų, nei sakramentų. Pavyzdžiui, santuoka yra vadinama Moterystės sakramentu, nes moteris ir yra gyvybės šaltinis, kuris per santuoką ir pašventinamas sakramentu. Todėl tokie komisarų „pageidavimai" yra tiesiog „ne pagal Jurgį kepurė"...

Tai, ką jie mėgina daryti, yra visiška nesąmonė ir išsigimimas, todėl Bažnyčia į tai tiesiog neturi reaguoti.

Tendencijos yra aiškios: šitie lytinės utopijos „apaštalai" užėmė visas kertines vietas Briuselio valdžioje, jie įsitaisė visur - kiekviename EK komitete rastume LGBT'ėšnikų ir kitų panašių utopistų, kurie kontroliuoja visų įstatymų eigą.

Todėl jie ir įžūlėja. Šiuo klausimu yra labai tikslus literatūrinis vaizdinys - nestabdomas marazmas tik tvirtėja...

Aišku, ši tendencija labiausiai būdinga Vakarų pasauliui.

O Rytų Europa puikiai žino, ką reiškia kovoti už laisvę, o ne už kokius nors lytinės utopijos reikalus ar išsigimimus...

Laisvė nėra lytis, nes lytis yra gamtos duota - gamta sprendžia ne laisvės sąlygas, o diktuoja žiaurius išlikimo dėsnius.

Todėl Rytų Europa kur kas geriau žino, kas yra laisvė ir kuo ji skiriasi nuo panašių utopijų. Čia slypi ir atsakymas, kodėl lenkai taip stipriai laikosi, nors juos dabar Briuselio komisarai baudžia, kiekvieną dieną nubraukdami po milijoną eurų iš ES biudžeto. Tai yra pats tikriausias šantažas.

Ir štai tokiais atvejais paaiškėja, kad jie teisingai pasielgė, nekeldami kojos į euro zoną, o mes vis labiau artėjame prie vergo būsenos, kadangi euro emisijos pagalba kiekvieną kartą vis labiau būsime klupdomi ant kelių.

Net nenustebčiau, jeigu pastačius sieną nuo Baltarusijos už ES pinigus, jie iš mūsų mainais pareikalautų visokiausių iškrypėliškų įstatymų. Todėl tokias daineles dar girdėsime...

O popiežius šiandien dar nepasiduos - ne ta institucija, kad avys mokintų piemenis", - drąsiai teigia A.Juozaitis.

Komentuoja politologas Vytautas SINICA:

„Oi, tas Vatikanas! Atrodo, jau tokį atvirumą pasauliui skelbia, daugiau negali norėti, bet vis tiek drįsta ginti Kalėdas, patį vardą. Ginti nuo Europos Komisijos, nes ši šiemet siūlė žodžio atsisakyti, vadinti TAI tiesiog šventiniu laikotarpiu. Nes juk yra ir kitų religijų žmonių, ne tik krikščionys.

Kalėdos įžeis... kažką. Žinome, kad du tūkstančius metų žydų Europoje nežeidžia. Aišku, kad įžeis musulmonus," - ironizuoja „Facebook" įraše Vytautas Sinica.

Archyvų nuotr.

„Bet Europa - tai krikščioniška civilizacija", - jūs gūžtelėsite pečiais. Va, ir ne. Pagal Europos Komisiją ir ES sutartis, Europoje nėra nieko išimtinai krikščioniška, ji visiškai atvira ir visiškai neutrali kultūroms ir religijoms.

Vatikano atstovas Pietras Parolinas, šiaip tikrai labai liberalus kardinolas, tai vadina tiesiai - tikrovės neigimas.

Man kyla klausimas. Kai kliedima (nes būtent kliedima) apie masiškai imigruojančių musulmonų integraciją, kaip būtent tikimasi tą padaryti politinėje sistemoje (ES), kuri neigia turinti savitumą ir kultūrą, į kurią apskritai reikėtų integruotis. Integruoti nedaug visada įmanoma. Integruoti mases, vokiečių atveju net milijonus, beveik neįmanoma.

Bet masinės integracijos įmanomos tik kai atvykstanti kultūra silpna, linkusi užleisti vietą kitai, o priimanti kultūra - stipri, norinti būti perimta, norinti plėstis ir būti kuo didesnio žmonių skaičiaus kultūra. Europa gi nuiminėja kryžius mokyklose, eglutes aikštėse ir Kalėdas pavadinimuose.

Europa nenori plėstis, ji nori užleisti vietą.

Plėstis nori islamas. Jis ir integruos Europą, jei/kai tik pasieks pakankamai didelius savo šalininkų skaičius šiame žemyne", - rašė V.Sinica, priminęs VU lyčiai jautrios kalbos gaires, kurios įvestos kaip dalis EK finansuojamo projekto ir reikalauja tos pačios naujakalbės, tik siauresnėje srityje.

Archyvų nuotr.

a

Archyvų nuotr.

Briuselis norėtų uždrausti Kalėdas. Eltos nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder