JAV įvardino kada Rusija puls Ukrainą

(7)

JAV žvalgyba išsakė prielaidą, kad Rusija įsiveržimą į Ukrainos teritoriją planuoja 2022-ųjų pradžioje. Tokią informaciją, remdamasi neįvardintu šaltiniu prezidento Džo Baideno (Joe Biden) administracijoje, paskelbė „Associated Press".

Leidinio pašnekovo teigimu, Maskva planuoja į Ukrainos pasienį permesti 175 tūkst. kariškių, pusė iš kurių jau yra numatytose pozicijose.

Taip pat jis pareiškė, kad Rusija numačiusi pasienio regionuose, kartu su šarvuota technika, artilerija ir vis būtina įranga, dislokuoti maždaug 100 „taktinių grupių batalionų".

Tai būtų maždaug dvigubai didesnės pajėgos, negu tos, kurios praėjusių metų pavasarį buvo naudojamos netoli Ukrainos sienos vykusiuose taktiniuose mokymuose.

Vokietijos leidiniui „Bild" neįvardinti šaltiniai NATO ir saugumo tarnybose teigė, kad puolimas gali prasidėti sausio pabaigoje - vasario pradžioje. Pirmame etape Ukrainą planuojama apsupti iš pietų. Šaltinių teigimu, taip bus ne tik užtikrintas Krymo aprūpinimas, bet ir Ukraina nebeturės išėjimo į jūrą.

Paraleliai Maskva permes savo tankų dalinius į Luhanską ir Charkovo regioną, taip siekdama priartėti prie didžiųjų šalies šiaurės - rytų miestų - Dnepro ir Poltavos.

NATO strategų turima informacija, trečiame etape rusų kariai puls Kijevą iš šiaurės. Jie turėtų užimti Korosten - Uman liniją, taip atkirsdami tiekimą iš Vakarų Ukrainos. Šaltinio teigimu, būtent šiame etape ir tikimasi sulaukti Kijevo kapituliacijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder