Krantinę reikia modernizuoti ir pertvarkyti

(5)

Savo siūlymus, kaip reikėtų pertvarkyti Danės upės krantinę, kuria žmonės eina į Senosios perkėlos keltą, viešajai įstaigai „Idėjų miestas“ jau pateikė Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacija. Pasak jos pirmininko Mindaugo Rimeikio, ją būtina pertvarkyti jau vien dėl to, kad ji yra nesaugi, o visa ta erdvė turėtų būti verslo ir poilsio sintezė, susieta su jūra.

„Vakarų ekspresas“ jau informavo, kad ruošiamasi sutvarkyti Danės upės dešiniosios krantinės teritoriją nuo Pilies tilto iki Šiaurinio rago, tarp Naujosios Uosto gatvės ir Kuršių marių. Prieš rengiant užduotį architektūriniam projektui VšĮ „Idėjos miestui“ nori išsiaiškinti šalia tos vietos esančių įmonių ir organizacijų lūkesčius, o vėliau - ir visuomenės nuomonę.

Pasak Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininko M. Rimeikio, krantinę toje vietoje reikia ir iš naujo pertvarkyti, ir modernizuoti. Šiuo metu ji neatitinka žmonių saugumo užtikrinimo reikalavimų.

„Į laivelius negali papulti, visi suoliukai kliba. Ant jų pavojingiausia sėdėti 9-10 metų vaikams. Ačiū Dievui, kad dar nė vienas neįkrito, bet iki nelaimės vienas žingsnis. Visi suoliukai turėtų būti atitraukti bent 1,5 metro nuo upės, padaryti taip, kad sėdint ant jų būtų galima žiūrėti ir į vieną, ir į kitą pusę: kas nori žiūri į upę, kas nori - į pastatus“, - „Vakarų ekspresui“ sakė M. Rimeikis.

Anot jo, prie suoliukų galėtų būti kokios nors mažutės sūpyklėlės vaikams, imituojančios laivelius, kad jose būtų galima pasupti vaiką nemokamai. Tėvai galėtų grožėtis vaizdais ir pabūti su vaikais.

Šioje krantinėje galėtų atsirasti ir koks nors jaunimo klubas, pavadintas „Jūra“, krantinė galėtų būti nužymėta vėtrungėmis.

M. Rimeikis visiškai uždraustų važiuoti ta krantine mašinoms, išskyrus išimtis žmonėms, turintiems negalią, kad galėtų privažiuoti prie kelto, turistiniams autobusams ir spec. autotransportui, taksi, pavežėjams, o visiems kitiems turėtų būti uždrausta ten važiuoti, juo labiau - parkuoti mašinas. Visa erdvė turėtų būti atvira, kad žmonės galėtų laisvai vaikščioti, ilsėtis, pramogauti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder