Šeichą palikusi žmona paskelbė šiurpius vaizdo įrašus: štai, kaip su manimi elgiasi

(9)

Dubajaus karališkosios šeimos nario žmona paviešino šiurpą keliantį vaizdo įrašą, kuriame maldauja padėti ir teigia, kad yra persekiojama nuo tada, kai prieš devynis mėnesius nusprendė nebegyventi kartu su savo vyru. Moteris taip pat tvirtina, kad pareigūnai mėgina pagrobti jos tris vaikus.

Praėjusią savaitę šeicho žmona Zeynab Javadli su savo 15 tūkst. instagramo sekėjų pasidalijo keletu sukrečiančių vaizdo įrašų, praneša dailymail.co.uk. Juose matyti kažkas panašaus į „reidą“, kurį atlieka asmenys, siejami su šeichu Saeedu bin Maktoumu bin Rashidu al Maktoumu – dabartinio Dubajaus valdovo sūnėnu.

Z. Javadli yra buvusi gimnastė iš Azerbaidžano. Ji iškovojo medalių Europos ir pasaulio gimnastikos čempionatuose.

Už 43-ejų metų amžiaus šeicho S. bin Maktoumo moteris ištekėjo 2015-aisiais, tačiau prieš devynis mėnesius jųdviejų santuoką ištiko krizė.

Z. Javadli išsikraustė iš karališkųjų rūmų ir persikėlė į nuosavą vilą, kur gyvena kartu su savo tėvais ir trimis dukromis: ketverių metų amžiaus Sana, trejų metų amžiaus Asiya ir vienerių metukų amžiaus Salama. Jos vyras yra buvęs olimpinis šaulys.

Įtakingasis šeichas turi dar dvi žmonas ir iš viso 11 vaikų.

Archyvų nuotr.

Jaudinančiame vaizdo įraše akivaizdžiai susikrimtusi 29-erių metų amžiaus Z. Javadli kalba apie žmones, kuriems, moters manymu, šeichas liepė įsibrauti į jos namus.

Ji šaukia: „Negaliu atiduoti savo vaikų nepažįstamiesiems. Štai kaip jie su manimi elgiasi, negalioja jokie įstatymai.“

Z. Javadli taip pat sako pastaruosius devynis mėnesius patyrusį persekiojimą, įskaitant fizinį ir emocinį smurtą.

„Su manimi blogai elgėsi šeicho administratorius.

Niekas nemėgino man padėti ir tik sakė: „tai šeicho reikalai, nieko negalime padaryti“, – dejavo moteris.

Širdį veriančiame vaizdo įraše girdėti ir mažo vaiko balsas, sakantis „Mes su jumis niekur nevažiuosime“, o vilos kieme matyti besibūriuojantys žmonės.

Susirūpinusi Z. Javadli tęsia: „Nei maisto, nei vandens, nieko. Esu persekiojama devynis mėnesius.

Jie išlauš duris ir pagrobs mano vaikus.“ Šeicho žmona pridūrė, kad iš jos atėmė mobilųjį telefoną, kuriame ji buvo išsaugojusi „persekiojimo“ įrodymus.

S. bin Maktoumo žmonos vargai lyginami su princesės Hayos, buvusios Dubajaus valdovo šeicho Mohammedo bin Rashid al Maktoumo sutuoktinės.

Prieš dvejus metus Haya su savo dviem vaikais pabėgo į Londoną ir bičiuliams sakė nerimaujanti dėl savo gyvybės. Vėliau aukštesnysis teismas nusprendė, kad ji tapo bauginimų, kankinimų bei bandymo pagrobti ir priverstinai grąžinti į Dubajų auka.

Z. Javadli draugai nerimauja, kad moteris galėjo būti „sulaikyta“, nes po instagrame paskelbtų žinučių ir vaizdo įrašų su ja kol kas nepavyko užmegzti kontakto. Jos vaikų buvimo vieta taip pat nežinoma.

Kai kurie šaltiniai teigia, kad buvusios gimnastės tėvai galėjo būti suimti.

Archyvų nuotr.

Kitame vaizdo klipe, kurį instagrame ji taip pat paskelbė ketvirtadienį, išsigandusi moteris slepiasi antrame savo vilos aukšte, o fone girdėti riksmai.

Vienas Z. Javadli draugas papasakojo „MailOnline“: „Ji buvo priversta užsirakinti kambaryje, nes jie norėjo pagrobti vaikus ir nuvežti atgal į rūmus. Visi labai nerimaujame, nes iš Zeynab nieko negirdėjome jau keletą valandų.

Pastaruosius devynis mėnesius ji daug prisikentėjo. Ji nori su savo vaikais išvykti iš Dubajaus ir gyventi laisvesnį gyvenimą.

Tikiuosi, jog ji yra saugi, bet jai niekas negali padėti. Zeynab net kreipėsi pagalbos į Azerbaidžano ambasadą, bet jos darbuotojai atsakė, kad nieko negali padaryti.“

Kitas bičiulis pridūrė: „Jie bando ją įbauginti ir neduoda ramybės, tačiau Zeynab yra stipri ir nenusileidžia. Ji nori su vaikais išvykti iš Dubajaus, bet šeichas to niekada neleis.“

Dėl žmogaus teisių pažeidimų kenčiančius asmenis visame pasaulyje ginančios organizacijos „Detained International“ žmogaus teisių advokatas Davidas Haighas sakė: „Zeynab atvejis mums yra žinomas jau kurį laiką. Kai kurios panašioje situacijoje atsidūrusios moterys sėkmingai ištrūksta, bet, deja, daugumai to padaryti nepavyksta

. Dubajuje su karališkosios šeimos moterimis ir moterimis apskritai labai blogai elgiamasi. Joms neleidžiama naudotis žmogaus teisėmis ir gyventi taip, kaip nori. Zeynab yra persekiojama karališkosios šeimos narė.

Ji yra gąsdinama, gresia izoliacija. Gaila, bet manau, kad geruoju jai nesibaigs.“

Daily Mail“ bandė susisiekti su Dubajaus miesto savivaldybės Žiniasklaidos tarnyba ir Jungtinių Arabų Emyratų ambasados Londone Komunikacijos tarnyba, tačiau kol kas komentarų šia tema nesulaukė.

Dubajaus karališkosios šeimos nario žmona paviešino šiurpą keliantį vaizdo įrašą

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder