Šiauliai parodė „kovidui“ vidurinį pirštą

(65)

Šeštadienį Šiauliuose, kuriuose, kaip parodė rinkos tyrimų bendrovės „Norstat LT“ lapkritį LRT užsakymu atlikta apklausa, yra didžiausias nesiskiepijusių skaičius, šeštadienį buvo įžiebta kalėdinė eglė. Įžiebimas vyko kaip ir dera neoficialiai antivakserių sostinei – jei prieš savaitę savo egles įžiebę Kaunas ir Vilnius dar bandė riboti srautus ar ėmėsi kitų priemonių, tai Šiauliuose į socialinę distanciją ir kitas saugumo priemones numota ranka.

Archyvų nuotr.

Kalėdinės eglės įžiebimas Šiauliuose.  Facebook

Koks vaizdas šeštadienį buvo Šiauliuose, feisbuke paskelbė pats miesto meras Artūras Visockas – šventiniame renginyje gausybė žmonių buvo susigrūdę vienoje vietoje.

Pastarasis vaizdas gerokai kontrastuoja su kituose miestuose vykusiais renginiais.

Pavyzdžiui, Kaune prieš savaitę vykęs Kalėdų eglės įžiebimas buvo faktiškai uždaras renginys, į kurį su kvietimais galėjo patekti tik tam tikrų socialinių grupių vaikai. Vilniaus valdžia, nors ir nesugebėjo suvaldyti minios norinčių išvysti eglutės įžiebimą, vėliau pareiškė, kad dėl tokio elgesio vilniečiai tolesnių žiemos švenčių renginių gali nesitikėti.

Tuo tarpu pats A. Visockas feisbuke sulaukė pastebėjimo, kad kelios savaitės po tokio renginio reikės teisintis dėl išaugusio sergamumo Covid-19.

Lapkritį vykdytos apklausos duomenimis, Šiauliuose didžiausias apklaustųjų skaičius – 28 procentai apklaustųjų – nurodė, kad nesiskiepijo nuo koronaviruso.

a

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Feisbuko naudotojas svarsto, kaip po kelių savaičių reikės teisintis dėl išaugusio sergamumo. Facebook

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder