Mantas Stonkus

Prokuratūra jau nusprendė, kokias sankcijas taikyti girtam prie vairo įkliuvusiam Mantui Stonkui

(2)

Girtą prie vairo įkliuvusį 34 metų komiką Mantą Stonkų prokuratūra nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Tai naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį patvirtino Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Rašinskas.

 

Archyvų nuotr.

Tiesa, sankcijų už savo elgesį aktorius neišvengs.

M.Stonkui skirtos dvi baudžiamojo poveikio priemonės – automobilio „Suzuki“ vertei prilygstančio turto konfiskavimą ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą 2 metams.

Komiko sąskaita banke turėtų aptirpti 3 tūkst. 400 eurų – tiek, kiek yra įvertinta kitam asmeniui priklausanti mašina, kuria jis leidosi į kelionę, būdamas neblaivus.

Tiesa, antradienį priimtą šį prokuratūros nutarimą dar turi patvirtinti Utenos apylinkės teismas. Tai turėtų būti padaryta artimiausiomis dienomis.

Aktoriui dar pasisekė, kad jis sėdo prie palyginti nebrangaus automobilio vairo. Jei būtų vairavęs naują arba apynauję mašiną, konfiskuojama suma būtų gerokai didesnė, nes paprastai nusprendžiama konfiskuoti turto panašiai už tiek, kiek yra verta transporto priemonė. 

Pasak prokuroro M.Rašinsko, yra visi pagrindai taikyti laidavimą – aktorius anksčiau nebuvo padaręs nusikalstamos veiklos, pripažįsta savo kaltę, gailisi.

Norą laiduoti už komiką išreiškė jo šeimos narys. Jei laidavimo laikotarpiu jis padarys naują baudžiamąjį nusižengimą arba nusikaltimą, atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės galėtų būti panaikintas.

Ikiteisminis tyrimas Zarasų komisariate buvo baigtas gruodžio 3 dieną, M.Stunkui atvykus į policiją su savo advokatu.

Apsvaigęs nuo alkoholio M.Stonkus įkliuvo spalio 29-ąją, prieš vidurnaktį.

Tądien jis buvo atvykęs į savo draugų sodybą Zarasų rajone, kurioje būdamas, sumanė pasivažinėti. Maždaug 22 val. 40 min. policija jį sustabdė Dusetų miestelyje.

„Suzuki“ vairtavusiam komikui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,67 prom.), už kurį jau numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Portalo lrytas.lt žiniomis, kraujo tyrimai parodė šiek tiek mažesnį girtumą (1,63 prom.), tačiau girtumo laipsnis vis tiek liko vidutinis.

Automobilis buvo pristatytas į policijos saugumą aikštelę, o vėliau grąžintas savininkui.

Po skandalingo įvykio komikas viešai apgailestavo dėl savo poelgio ir atsiprašė savo gerbėjų: „Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo.

Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks.

Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę“.

M.Stonkus kurį laiką buvo dingęs iš viešumos, tačiau vėliau pasirodė savo tinklalaidės „Vėl tie patys“ kanale, kurios metu, nevengdamas keiksmažodžių, išsakė susikaupusią reakciją: „Turėjau labai šūdiną laiką.

Pats asmeniškai save labai nusiplakiau, nes patys žinot, kai aš turiu kokią krizę, sunku man visa tai pernešti.

Turėjau daug laiko apmąstymams. Suprantu, kokį šūdą padariau, kaip pačiam ch***vai“.

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder