„Eurovizijos“ atrankose sėkmę išbandys klaipėdietė Geleibra

(1)

Gruodžio pradžioje paaiškėjo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo“ dalyvių sąrašas. Šiais metais konkurse dalyvaus daug žinomų atlikėjų: Erica Jennings, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, Rūta Loop, Monika Liu ir kt. Pirmą kartą šiais metais „Eurovizijoje“ pasirodys Klaipėdoje užaugusi Gabrielė Urbonaitė-Geleibra.

Gabrielę Urbonaitę tikrai galima vadinti muzikos žmogumi. Ji nuo pat vaikystės save realizuoja muzikinėse veiklose. Daug kas šią merginą gerai pažįsta iš televizijos projekto „X faktorius“, kuriame ji buvo „Golden Age“ merginų reperių dueto narė.

Baigusi mokyklą ji neišsižadėjo savo svajonių ir baigė Klaipėdos universiteto Menų akademijoje bakalauro, vėliau - Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje džiazo magistro studijas.

Pabaigusi mokslus, Gabrielė išvyko gyventi į Vilnių. Šiuo metu ji dėsto Vilniaus kolegijoje džiazinį vokalą, veda privačias pamokas ir koncertuoja.

Be viso šio aktyvaus muzikinio gyvenimo, mergina dar nusprendė savo jėgas išbandyti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankose.

Kodėl būtent šiais metais nusprendėte dalyvauti „Eurovizijoje“?

Su muzikos prodiuseriais Evaldu Mikalausku ir Justinu Chachlausku dalyvauti „Eurovizijoje“ nusprendėme beveik paskutinę akimirką, tai tikrai buvo spontaniška mintis.

Kai padainavau dainą prodiuseriams, jie buvo sužavėti ir sakė: „Gabriele, tu privalai su šia daina sudalyvauti “Eurovizijoje". Tiesiog pagalvojome: o kodėl gi nepabandžius, ir ėmėmės darbo.

Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko patekti, man didelė garbė būti vienai iš trisdešimt šešių laimingųjų. Kadangi man dar niekada neteko dalyvauti „Eurovizijoje“, žinau, kad visa ši „kelionė“ man bus didelis išbandymas. Bet stengsiuosi iš šio konkurso pasisemti kuo daugiau patirties ir idėjų.

Pirmą kartą dalyvausite „Eurovizijoje“. Ar nebaisu? Ar esate tvirtai pasiruošusi?

Prisipažinsiu, kad tikrai labai stipriai jaudinuosi, ir tą jaudulį dar padidina mintis, kad turėsiu tikrai mažai laiko tvirtai pasiruošti pirmajam savo pasirodymui.

Juokinga, kad apie tai, jog patekau į „Eurovizijos“ atrankas, sužinojau tą akimirką, kai sėdau į lėktuvą - planuota kelionė į Tailandą. Tada nežinojau, kaip elgtis - ar apsisukti atgal, ar vis dėlto vykti į kelionę.

Pasirinkau antrąjį variantą ir šiuo metu esu Tailande. Bet, žinoma, kaip ir minėjau, visa ši situacija priverčia mane daug labiau jaudintis dėl pasirodymo. Bet yra kaip yra. Tik žinau, kad save šiam konkursui atiduosiu maksimaliai.

Šiame konkurse svarbiausias dalykas yra daina. Kaip nusprendėte, kad jūsų daina yra tikrai tinkama „Eurovizijai“?

Aš šią dainą parašiau prieš metus, visiškai negalvodama apie „Euroviziją“. Ji gimė labai natūraliai, iš tuo metu patirto jausmo, o dabar kartu su komanda nusprendėme, kad ji tikrai verta „Eurovizijos“ scenos. Mano daina bus atliekama lietuvių kalba.

Tikrai žinau, kad mūsų gimtąja kalba atliekamos dainos nesužavi „Eurovizijos“ gerbėjų, bet aš savo dainą labiausiai pajaučiu tik tada, kai ją atlieku lietuviškai.

Žinoma, jeigu matysime, kad reikia dainą versti į anglų kalbą, taip ir padarysime.

Kokią žinutę skleis jūsų eurovizinė daina?

Prieš metus išgirdau istoriją apie du žmones, kurie labai stipriai mylėjo vienas kitą ir buvo be galo artimi. Tačiau jiems gyvenimas buvo negailestingas, nes vieno iš jų, kad ir kaip būtų gaila, tarp gyvųjų jau nebėra.

Ši istorija mane tikrai paveikė. Atrodo, tada pradėjau suvokti gyvenimo trapumą. Įsitikinau, kad tikrai yra dalykų, kurie vyksta ne taip, kaip mes norime ar planuojame.

Kiekvienas iš mūsų turbūt esame praradę sau labai brangius žmones ir nors negalime jų apkabinti, pabučiuoti, tikrai jaučiame, kad jie kiekviename mūsų žingsnyje yra kartu. Žinoma, aš neturiu omenyje tik mirtį.

Mus taip pat dažnai išskiria atstumas, laikas, šiuo metu pasaulį sukrėtęs virusas.

Iš tikrųjų yra nesvarbu, kuriam laikui mes esame išskirti su mylimais žmonėmis, bet jeigu juos nuoširdžiai mylime, jie visada bus šalia, o jeigu bus galimybė juos vėl pamatyti, žinome, kad susitikę mes jiems jausime tą pačią stiprią meilę. Mano daina „Aš jaučiu tave“ yra apie meilę, tą stiprų ryšį su savo brangiausiais žmonėmis, nors jų šalia jau nebėra.

Kada klausytojai išgirs jūsų dainą „Youtube“ platformoje?

Kadangi šiuo metu esu Tailande, tai stengsiuosi šią progą išnaudoti ir kuo greičiau nufilmuoti vaizdo klipą. Kada tiksliai išleisiu šią dainą, tikrai dar negaliu pasakyti, bet galiu pažadėti, kad artimiausiu metu.

Jūsų tikslas šiame konkurse - pergalė?

Dauguma žmonių galvoja, kad pergalė yra tik tada, kai tu laimi, kai gauni pirmąją vietą. Aš galvoju, kad man pergalė bus tada, kai aš nugalėsiu savo baimes. Pergalė, kad žmonės išgirs mano dainą.

Pergalė, kad mano daina palies klausytojų širdis. Kad ir kaip nutiktų, man pergalė nėra pirmos vietos laimėjimas, aš ją jau turiu, nes gavau galimybę dalyvauti šiame konkurse.

Į konkursą einu su mintimi išbandyti save. Žinoma, laimėti būtų tikrai smagu, bet šiuo atveju aš labiausiai noriu mėgautis „Eurovizijos“ muzikine kelione, noriu pasisemti kuo daugiau patirties ir tapti nugalėtoja pati sau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder