Paskelbtas teismo verdiktas dėl N. Bunkei ir E. Eidėjui mestų kaltinimų: nuostoliai siekia tūkstančius

(3)

Šių metų gruodžių pradžioje Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmuose buvo atversta civilinė byla dėl pažeistų teisių pripažinimo, įpareigojimo paneigti informaciją ir neturtinės žalos atlyginimo.

Bylos ieškovai – Margarita Remeikienė ir Vygandas Kavaliauskas – į teismą kreipėsi dėl, jų nuomone, neteisėtų populiarios Lietuvos dainininkės Natalijos Bunkės (38 m.) ir jos sutuoktinio Edgaro Eidėjaus (30 m.) veiksmų.

Trečiadienio popietę Vilniaus regionio apylinkės teismas paskelbė savo nuosprendį.

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su teismo pirmininko patarėju Alvydu Žala. Paaiškėjo, kad tiek N.Bunkė, tiek ir E.Eidėjus nukentėjusiesiems turės sumokėti po 2 tūkst. eurų.

„Teismas ieškinį tenkino iš dalies. Ieškovės naudai iš atsakovės buvo priteista 1,5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas. Taip pat ieškovei iš atsakovo buvo priteista 500 eurų neturtinės žala.

Ieškovui iš atsakovės buvo priteista 1,5 eurų neturtinės žalos atlyginimas, o ieškovo naudai iš atsakovo – 500 eurų neturtinės žalos atlyginimas. Taip pat buvo nuspręsta paskirstytii bylinėjimosi išlaidas“, – sakė jis.

A.Žala pridūrė, kad N.Bunkės pasisakymai buvo įvertinti kaip subjektyvi, tačiau ieškovų garbę ir orumą pažeidžianti nuomonė.

„Ieškovai prašė pasisakymą, jog jie galimai yra vagys, pripažinti neatitinkančiu tikrovės ir pažeidžiančiu jų teises. Teismas padarė išvadą, kad šis pasisakymas nereiškia jokio fakto konstatavimo.

Toks atsakovės pasisakymas buvo įvertintas kaip subjektyvi jos nuomonė. Vis dėlto, toks pasisakymas, kuris buvo išviešintas, buvo įvertintas kaip pažeidžiantis asmenų garbę ir orumą“, – antrino A.Žala.

Palaikė vagimis

N.Bunkės, E.Eidėjaus, M.Remeikienės bei V.Kavaliausko konfliktas išsižiebė 2020-ųjų pavasarį, kai N.Bunkė socialiniame tinkle kreipėsi į savo sekėjus įspėdama juos rūpintis savo saugumu.

Tuomet dainininkė pasakojo, kad aplink jos namus sukiojasi automobilis, retoriškai klausė, galbūt tai esantys vagys?

Tuo metu, M.Remeikienė ir V.Kavaliauskas teigė norėję apžiūrėti šalia esantį parduodamą sklypą.

Be to, Margarita ir Vygandas teigė buvę užpulti – gatvėjė Natalija ir Edgaras savo automobiliu esą užkirto kelią ieškovų automobiliui. Dėl N.Bunkės ir E.Eidėjaus veiksmų bylos ieškovai siekė prisiteisti 10 tūkst. eurų.

Situaciją laikė absurdiška

Kilusį konfliktą pati N.Bunkė vadino absurdišku. Naujienų portalui lrytas.lt atlikėja prieš mėnesį sakė, jog ji tiesiog gynė savo privačią erdvę.

„Situacija absurdiška. Manau, visi gintų savo privačią erdvę ir tikrai būtų nepatenkinti, jei kažkas į ją lįstų“, – portalui lrytas.lt tuomet teigė N.Bunkė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder