Klaipėdoje planuoja naujas statybas: įrengs beveik 200 butų

(6)

Beveik 2 ha ploto sklype Liepų g., Klaipėdoje, projektuojamas kelių korpusų daugiabutis, kuriame ketinama įrengti beveik 200 butų.

Liepų g. 95, šalia Arimų g., esančiame sklype projektuojamas gyvenamosios paskirties pastatas su komercinėmis patalpomis pirmame aukšte.

Projektuojamas vienas aštuonių korpusų pastatas.

Palei Liepų gatvę esantys keturi korpusai būtų sujungiami pirmu aukštu, kuriame numatomi septyni komercinių patalpų blokai, ir rūsiu, kuriame projektuojama automobilių stovėjimo aikštelė.

Iš viso projektuojami 196 butai ir 247 vietos automobiliams.

Pasirinktas sprendimas korpusus projektuoti skirtingo aukščio.

7 korpusai planuojami 4 aukštų, vienas, arčiausiai gatvės, - 6 aukštų.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad, atsižvelgiant į teritorijos infrastruktūrą, gerą susisiekimą su centrine miesto dalimi bei įvertinant, kad ji gana triukšminga ir ne itin patraukli ramiam didesnių šeimų gyvenimui, projektuojami 76 maži, vieno kambario butai, o dviejų ir trijų kambarių butų - po 60.

"Tokie butai būtų patrauklūs kaip pirmasis jaunos šeimos būstas, studentų gyvenamoji vieta ar miesto svečių antrasis būstas pajūryje. Yra paliekama galimybė prireikus butus sujungti.

Taip pat atsižvelgiant į didelį Liepų gatvės automobilių srautą bei numatomus būsimų sklypo gyventojų poreikius pirmame aukšte projektuojamos komercinės patalpos", - nurodoma pasiūlymuose.

Bus naudojami skirtingi apdailos sprendimai. Korpusų arčiau Liepų g. fasadai bus tamsiai pilkos spalvos, toliau esančių korpusų - šviesūs.

„Naudojant skirtingus apdailos sprendimus korpusų grupėms siekiama suteikti pastatui dinamikos, tačiau visame pastate besikartojantis pabirusių langų ir balkonų motyvas bei atsikartojančios medžiagos ir detalių spalvos sujungia korpusus į vientisą kompleksą“, - nurodo projektuotojai.

Numatomas vienas įvažiavimas į sklypą šiaurės rytiniame jo kampe nauja gatve.

Sklype projektuojama automobilių stovėjimo aikštelė, pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelės, želdinių zonos, vietos dviračių saugykloms.

Projektuojant įvertinami perspektyviniai dviračių ir pėsčiųjų takai šalia Liepų g. Sklypo sprendiniai bus tikslinami rengiant techninį projektą.

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais ir teikti pasiūlymus galima iki sausio 18 d. Turgaus a. 27, Klaipėdoje, darbo dienomis 8.00-17.00 val., arba internete https://www.klaipeda.lt/pp.

Viešas susirinkimas vyks sausio 19 d. 15 val. internetu: meet.google.com/air-jqft-cae.

Tai jau ne pirmas didelis būsto statybos projektas šioje miesto dalyje. Netoliese, Arimų g., daugiau kaip 4 ha teritorijoje, praėjusiais metais pradėtas statyti naujas daugiabučių kvartalas „Liepų terasos“, kur bus apie 340 butų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder