Nužmogėję sugyventiniai naujagimiui vilties išgyventi nesuteikė

(7)

Pildosi kraupiausia sveiku protu nesuvokiamo nusikaltimo versija. Ketvirtadienį teismas leido suimti bejėgiškos būklės žmogaus - savo ką tik gimusio sūnelio - nužudymu ir palikimu be pagalbos įtariamus galimus jo tėvus. Pastarųjų prisipažinimas yra sukrečiantis.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius bejėgiškos būklės žmogaus nužudymu įtariamą skirtingo amžiaus, tačiau vienodą asocialų gyvenimo būdą pasirinkusią porelę prašė leisti suimti trims mėnesiams.

Pirmoji į Klaipėdos miesto apylinkės teismą ketvirtadienį, apie 13 val., atvežta 34 metų Eglė.

Kiek vėliau iš policijos areštinės atgabentas ir jos 53 metų sugyventinis, pažįstamų vadinamas Zeniumi.

Teismas visiškai patenkino prokuroro prašymą ir skyrė maksimalų suėmimo terminą.

Moteris ir vyras įtariami savo, kaip manoma, ką tik gimusio, sūnaus nužudymu. Po vyro skambučio negyvo berniuko kūnas antradienio vakarą rastas šalia metalinio garažo, kuriame pastaruosius metus alkoholiu piktnaudžiavusi porelė ir gyveno.

Moteris pagimdė to paties antradienio rytą, apie 7 val. Neva tai netikėtai įvyko einant į tualetą, o gimdymas buvo toks lengvas, kad net nieko nepajuto.

„Pasakoja, kad užėjo už garažo ir iškrito vaikas. Suprato, kad pagimdė. Tačiau sugyventinis pasakė verkiančiu ir miegoti trukdančiu vaiku atsikratyti. Suvyniojo į užvalkalą, nunešė ir padėjo už garažų. Po to išėjo savais reikalais ir negrįžo", - sunkiai sveiku protu nesuvokiamus įvykusius nupasakojo prokuroras A. Saunorius.

Apie jau negyvą mažylį galimas jo tėvas pranešė tik vakare. Jis matė lauke gulintį naujagimį, bet tikina nedrįsęs prie jo prieiti ir patikrinti jo būklę.

„Sugyventinis aiškina, kad gulėjo lovoje.

Nubudęs, ryte, pro praviras garažo duris matė gulintį vaiką. Jis judino kojas ir verkė.

Bet prie jo vyras nepriėjo", - kaip mirė berniukas, atskleidė A. Saunorius.

Moteris tikina, kad mirusio vaikelio tėvas tikrai yra jos dabartinis sugyventinis. Pastarasis tuo linkęs abejoti. Tėvystę turės patvirtinti ar paneigti DNR ekspertizė.

Policiją bei medikus ant kojų pakėlęs įtariamasis buvo neblaivus. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis - į alkotesterį įpūtė apie 2,74 alkoholio promilės.

Girta buvo ir praėjus beveik parai po gimdymo sulaikyta moteris.

Abu įtariamieji anksčiau gyveno santuokose su kitais asmenimis.

Klaipėdietė pagimdė jau trečią vaiką. Dviejų prieš tai gimusių mergaičių neaugina. Viena jų gyvena pas močiutę, kita - pas globėjus.
Vaikų turi ir anksčiau jau už smurtą artimoje aplinkoje baustas vyras.

Beveik neabejojama, kad abiejų įtariamųjų būklė nusikaltimo padarymo metu bus vertinama atliekant teismo skirtą psichiatrinę ekspertizę.
Į teismą atvesti abu įtariamieji tikino, kad labai gailisi dėl to, kas įvyko.

Tačiau ne vienam teisėsaugininkui susidarė įspūdis, kad labiau gaila nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusio savęs, o ne pražudyto vaiko.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder