Remigijus Zemaitaitis

Remigijus Žemaitaitis. Ar norėtum padaryti Lietuvą laimingą?

(2)

Akivaizdu, kad Mykolo Majausko idėja naikinti grynus pinigus gali būti ne kas kita, kaip „atkatas“ bankams. Prekybininkai žino, apie ką kalbu – kiekviena bankinė operacija yra įskaičiuota į prekės kainą. Didesnės prekybos įstaigos už atsiskaitymus kortelėmis moka šimtus ar net tūkstančius eurų. Kaimuose kai kur iki šiol neaptarnauja kortelių, jei neperki daugiau kaip už 3 ar 10 eurų

 

Aš ne prieš progresą ar bankus. Man taip pat patinka bankinės kortelės ir kitokie bankiniai atsiskaitymai. Dar smagiau būna, kai ne pats moki, o gauni bankinį pavedimą.

Tačiau aš puikiai suprantu pensininką Petrą iš Varnių apylinkių, kuris, norėdamas nuvažiuoti į Rietavo turgų, suka pro Telšius, nes tik ten yra bankomatas. Jam reikia grynųjų!

Visai neseniai Kelmės gyventojai ėmėsi už galvos – uždaromas vieno banko skyrius!

Bankui išlaikyti skyrių neapsimoka, o žmonėms – tragedija.

Daugybė žmonių sunkiai susigaudo, kaip bankinius reikalus reikia sutvarkyti internetu. Tokie piliečiai džiaugiasi gaudami atlyginimus grynais. Jokių problemų – sumokėjai, kur tik norėjai.

Gerai, aš esu labai pasikaustęs bankinėse operacijose, tačiau prieš kelias dienas degalinėje man neaptarnavo kelių kortelių. Kitiems taip pat. Nulūžo sistema. Ideali iliustracija didžiausio konservatorių ufonauto planams naikinti grynųjų pinigų operacijas.

Dar man sako – jei žmogui tikrai reikės grynųjų, jam išgrynins vietos parduotuvė! Vaikeli, kada buvai kaimo parduotuvėje paskutinį kartą? O gal niekada? Bendra dienos apyvarta – 400 eurų.

Pusę sumos sudaro pigūs alkoholiniai gėrimai. Ir dar šiek tiek logikos – iš kur parduotuvėje bus grynųjų, jei visi atsiskaitinės kortelėmis?

Politinis debilizmas? Taip.

Esminis dalykas – žmogus turi teisę savo pinigais naudotis kaip tinkamas. Elektroniniai pinigai yra sekami. Bankai greičiausiai renka duomenis apie mūsų poreikius, pomėgius.

Tai labai vertinga informacija prekeiviams. Gal parduoda?

Banko kortelė pririša pirkėją prie tam tikros prekybos vietos. M. Majausko ir konservatorių tikslas yra aiškus – pabučiuoti užpakalį didiesiems verslams ir jiems dirbti negailint nieko – nei savo reitingų, o juo labiau Lietuvos žmonių.

Priverstiniai skiepai. Priverstiniai bankai. Kas toliau?

Teisingai – jeigu sujungsime šiuos du dalykus į vieną, gausime idealų „čipą“ – mikroschemą, kurią pažangieji neigia, o visažiniai konspiratoriai teigia jau regintys netolimoje ateityje. „Sučipos“ visus ir valdys!

Taigi, Majauskas knisa protą ir visiems vargdieniams ant pečių krauna tris bankus.

Jei tai bus įgyvendinta, kredito unijos galės kreiptis į teismus – panašu, kad kortelės taps karteliu, karteliniu susitarimu.

Vargdieniams – kartėliu. Galės tupėti savo kaime be pinigų ir tomis kortelėmis savo kumelėms po uodega braukyti.

Beje, ar girdėjote naujausią anekdotą? I. Šimonytė, M. Majauskas ir G. Landsbergis važiuoja automobiliu per Lietuvą.

Grynieji uždrausti. Šimonytė sako: „Norit – padarysiu, kad vienas žmogus Lietuvoje būtų laimingas?“ Ir tik pyst – išmetė pro langą 100 eurų banknotą.

Tada Majauskas išvertė kišenes ir sako: „O aš padarysiu, kad dešimt žmonių būtų laimingi“. Išmetė dešimt kupiūrų po dešimt eurų.

Landsbergis tuoj pat užsimanė būti gudresniu už visus – padarys, kad 100 žmonių Lietuvoje būtų laimingi! Išvyniojo nosinę, o ten – šimtas monetų po eurą. Šekit – pabėrė Kražių centre.

Tuo metu iš vairuotojo sėdynės prabilo Benediktas Vanagas. Sako: „Norit, padarysiu, kad Lietuvoje 3 milijonai žmonių būtų laimingi?“ Tie trys sušuko – „ahaaa!“ Vanagas užrėkė: „Kai tik su jumis, konservatoriai, susidėjau, ėmė žiauriai nesisekti!“. Staigiai susuko vairą ir kelis kartus apvertė automobilį kūliais.
 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder