Gargždų ligoninė

Skandalas Gargždų ligoninėje: pacientai skundžiasi nepriežiūra, administracija ginasi

(17)

Socialiniuose tinkluose nuskambėjo istorija apie tai, kaip jauną vyrą - Deividą gydė Gargždų ligoninėje. Kad skaitytojams būtų aiškiau susidaryti realų vaizdą, perteikiame tiek paciento, tiek ir Gargždų ligoninės Vyr gydytojos pasakojimus.

Paciento Deivido pasakojimas:

Sekmadienis (sausio 9 diena), apie 12 valandą temperatūra pakilo iki beveik 41 laipsnių. Iškvietė greitąją pagalbą ir, nors gyvena prie pat Klaipėdos miesto, jis priskirtas Klaipėdos rajonui, tad vežė į Gargždų ligoninę. Vežė ilgai, gal apie 1,5 valandos. Į pačią ligoninę pristatė tik apie 15 valandą.

Kaip teigia, buvo normali pamaina su adekvačiu gydytoju ir sesele. Rūpinosi, vaistų davė, lašelinę pastatė.

Apžiūrėjęs gydytojas sakė, jog įtaria plaučių uždegimą, teigė, kad pirmadienį, per kitą pamainą, jam turi daryti plaučių rentgeną.

Pacientas teigia, jog tą dieną pasakė daktarui, jog reikės nedarbingumo.

Pirmadienis. Pasikeitė pamaina ir prasidėjo bajeriai. Iš pradžių teigė, kad be kovido testo negali peršviesti plaučių. Jeigu testas teigiamas, tai tada turės rentgeną daryti dienos pabaigoje, vėdinti patalpas ir panašiai.

Skyriuje gali laikyti apie parą laiko, bet pralaikė truputį ilgiau, tad jau (sesutė) nervinosi, skubėjo išrašyti (nors lovų laisvų buvo). Kovido testas neigiamas.

Tada, vakare, peršvietė plaučius, ištraukė kateterį ir teigė, jog žmogus gali važiuoti namo.

Daktarė jį, net neapžiūrėjusi (kaip teigia pacientas), med. slaugei, kuri jai skambino telefonu, patarė pacientą išleisti namo, suleisti į pilvą skystinamuju vaistų ir tiek. Temperatūra buvo numušta iki 37,5 (per naktį iš sekmadienio į pirmadienį).

Neišrašė jokių receptų, įrodymo, jog buvo ligoninėje (ligos išrašo), nepriskyrė vaistų, tik patarė gerti arbatų ir garinti į save garus. Neišrašė nedarbingumo.

Grįžęs namo, vis bandė prisiskambinti daktarei (kurios nerado darbo vietoje), tačiau niekaip nepavyko.

Skambino ir į registratūrą, bandė sužinoti, kaip tęsti gydymą, bet jokio konkretaus atsakymo negavo. Teigia, kad nenorėjo kalbėti, nutraukė pokalbį.

Antradienis. Vis dar skauda galva, silpnumas. Pasižiūrėjus į esveikatą - nėra jokio įrašo apie paciento buvimą Gargždų ligoninėje.

Tolimesnius paciento komentarus galima perskaityti čia.

Gargždų Vyr. gydytojos Virginos Ruškienės komentaras:

Pacientas buvo atvežtas sausio 9 dieną (sekmadienį) 14:44 val. į mūsų ligoninę greitosios siuntimu. Siuntimo diagnozė - nepatikslintas karščiavimas.

Kadangi dabar yra tokia tvarka, kad negalima atmesti COVID-19 ligos, tai pacientas buvo nukreiptas į izoliacinį-diagnostinį postą. Iki kol bus gautas kovido testo atsakymas.

Apžiūrėjo jį budintis gydytojas, paskyrė tyrimus (kraujo, biocheminį kraujo tyrimą), gydymą ir pacientas buvo paguldytas skyriuje. Sulašinta lašelinė, paskirti medikamentai.

Naktį praleido stabiliai, nekarščiavo.

Ryte, t.y pirmadienį (sausio 10 diena), jį apžiūrėjo skyriaus vedėja, apžiūrėjo visus gautus tyrimo rezultatus, uždegiminiai pokyčiai buvo minimalūs.

Buvo paskirta papildomai padaryti rentgeno nuotrauką. Pagal mūsų tvarką, infekcijų kontrolę, reguliuojant pacientų srautus, visiems įtariamiems arba esamiems kovido pacientams rentgenas yra padaromas atskirai nuo sveikų pacientų.

Apie 17:00 valandą, kada srautai jau sumažėję, jog vienas su kitu nesimaišytų.

Pacientui rentgenas buvo padarytas 16:57. Pakitimų ir uždegimų plaučiuose nėra.

Su asmeniu buvo aptarta, jog, jeigu kovido testas bus neigiamas, plaučiuose pažeidimų/uždegimų nerasta ir likę tyrimai neblogi, tai jis bus paleistas namo.

Taip su pacientu buvo sutarta, anot skyriaus vedėjos.

Kovido testas buvo paimtas pirmadienį (sausio 10 dieną) 9:30 ryto, o po 10 ryto išvežtas į Klaipėdos Universitetinę Ligoninę, ten tyrimus mes ir atliekame. Vakare, apie 17:30 mes telefonu gauname pranešimus apie rezultatus.

Paciento kovido tyrimo atsakymas buvo neigiamas (jo rezultatą pacientas gali sužinoti ir per savo esveikatos sistemą).

Tad, pacientas buvo išleistas namo gydytis skysčiais ir, jeigu sveikata blogėtų, jog kreiptųsi į savo šeimos gydytoją. Indikacijų tuo metu nebuvo, todėl ir išleido ambulatoriniam gydymui.

Bet pacientas teigė, jog negavo plaučių tyrimo atsakymų. Esveikatoje nėra jokių įrašų apie jo buvimą Gargždų ligoninėje...

Esveikatoje ir nebus. Įrašai turi būti sutvarkyti pagal visą tvarką, per kelias dienas. Tyrimų atsakymai yra. O ką daugiau jis nori žinoti?

Pacientas sakė, jog jam neišrašė nedarbingumo už tą dieną, kai gulėjo stacionare.

Palaukit. O jis sakė, kad jam nedarbingumo reikia? Mes gi negalime žinoti, ko pacientui reikia. Ar jam reikia nedarbingumo, ar nereikia? Jeigu jis būtų sakęs, tai dar niekada gyvenime nebuvo, jog daktaras neišduotų nedarbingumo.

Jeigu reikia, tai ir atgaline data išduosime, tik tegul kreipiasi. Tai yra žmogiškas dalykas.

Teigė, kad nėra budinčio gydymo, naktimis niekas nebudi. Gyvenime to nebuvo, yra grafikai. Tuo labiau, kad dar pirmadienį gydytoja, kuri dirba ir kovidiniame skyriuje, anksčiau atėjo į budėjimą. Jis visada buvo skyriuje.

Bet tai nereiškia, jog visada turi sėdėti prie jo!

Žmogus teigia, kad grįžęs į ligoninę prisiskambinti negalėjo dėl tyrimų.

Blogai telefoną užsirašęs. Aš žiūrėjau jo feisbuke, tai tokio numerio pas mus įstaigoje nėra. Jei jis susivedė neteisingai tai yra jo problema - ne mūsų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder