Mokslininkai įrodė ir pasakė, kas gali padėti suvaldyti demensiją!

(4)

Kad sportas yra naudingas žmogaus kūnui žino visi. Reguliariai atliekami sporto pratimai padeda ne tik gerai savijautai, bet ir sveikatai bei ligų prevencijai.

Mokslininkai jau yra nustatę, kad aktyvus gyvenimo būdas ir reguliarus sportas padeda tinkamai funkcionuoti viso kūno organams, gydo kai kurias ligas, bei užkerta daugumos sveikatos negalavimų atsiradimui.

Naujausi mokslinių tyrimų duomenys rodo, kad sportas gelbsti ir sergant psichikos sutrikimais ir smegenų degeneracinėmis ligomis, tokiomis kaip demensija arba kitaip silpnaprotyste.

Stebima, kad reguliarus sportas padeda smegenų ląstelėms komunikuoti tarpusavyje bei teisingai perduoti informaciją.

Mokslininkai pastebėjo, kad naudos duoda net jei mankštintis pradedama vyresniame amžiuje. Smegenų struktūra, bei sunkiau funkcionuojančios smegenų dalys sergant ar turint polinkį į Alzheimerio ligą po sporto dirba efektyviau.

„Mūsų mąstymas ir atmintis ir yra ląstelių komunikacijos rezultatas. Jei šis bendravimas tarp nervinių ląstelių užtikrinimas vyksta tikroji magija – kognityvinė atmintis nesunyksta“, – sako Kaitlin Casaletto, Kalifornijos San Francisko universiteto neurologijos profesoriaus padėjėja.

Atlikti moksliniai tyrimai atskleidė, kad fizinis aktyvumas gali sumažinti riziką susirgti demensija nuo 30 iki 80 procentų. Tiesa, patys neurologijos ekspertai iki galo neištyrė kaip sportas veikia skirtingų žmonių psichikos būklę. Tikimasi, kad tolesni tyrimai padės kovoje su smegenų degeneracinėmis ligomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder