Audros padariniai

„Ecoservice“ įspėja gyventojus saugoti savo turtą – įsismarkavęs vėjas į orą gali pakelti net antžeminius konteinerius

(1)

Bendrovė „Ecoservice“ dėl Lietuvoje įsismarkavusio vėjo, kurio gūsiai pajūryje siekia iki 22-27 m/s, o kitur 15-22 m/s, ragina gyventojus būti atidžius ir pasirūpinti, kad jų automobiliai nebūtų paliekami šalia ištuštintų antžeminių konteinerių.

Pastarieji yra lengvesni, o įsisukęs smarkus vėjas gali atidengti dangčius ar net pakelti į orą visą konteinerį ir taip gali būti apgadintas gyventojų turtas.

Pasak bendrovės atstovų, šiuo metu Klaipėdoje siaučia tikra audra. Jau gauta informacija, kad kai kuriose uostamiesčio vietose antžeminiai šiukšlių konteineriai yra išvartyti, o dalies konteinerių dangčius vėjas pakėlė, tad iš jų gali būti išpučiamos šiukšlės.

„Mūsų darbuotojai jau tvarko audros padarinius ir deda visas pastangas, kad kai kuriose Klaipėdos vietose vėjo sukelta netvarka būtų likviduota kiek įmanoma greičiau“, – sakė „Ecocervice“ atstovas Antanas Rukša, regiono atliekų surinkimo administravimo vadovas.

Bendrovės atstovų teigimu, Klaipėdoje vėjas yra toks smarkus, kad jo gūsiai naujai įrengtoje ir dar neeksploatuojamoje atliekų surinkimo aikštelėje ištraukė net ir pusiau požeminių konteinerių maišus.

„Ecoservice“ ne tik įspėja nepalikti automobilių šalia konteinerių, kuriuos vėjas gali net pakelti į orą, bet taip pat būti atidiems ir nestatyti automobilių po medžiais, nes lūžtančios medžių šakos gali juos apgadinti, pasirūpinti, kad pastatų langai ir durys būtų uždaryti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder