Vieną parą į Neringą - nemokamai

Neringoje iki metų pabaigos bus pastatytas naujas socialinis daugiabutis

(3)

Apie tai BNS patvirtino Neringos meras Darius Jasaitis, statybas pavadinęs amžiaus įvykiu. „Čia ne šventė, čia amžiaus įvykis“, – sakė meras. 

Naujas daugiabutis iškils Preiloje. Gyvenamajame name planuojama įrengti šešis socialinius vieno kambario būstus, kurie bus išnuomoti mažiausiai šešiems asmenims ar šeimoms. Bent vienas būstas bus pritaikytas neįgaliesiems.

Projekto vertė siekia 464 tūkstančius eurų. Trečdalis lėšų skirta iš ES struktūrinių fondų, likusios – iš savivaldybės biudžeto.

Neringos savivaldybė pasirašė rangos sutartį su darbų rangovu „Žimpra“, darbus planuojama baigti per šiuos metus. Rasti rangovą pavyko tik po kelis kartus skelbto konkurso. Anot mero, dėl specifikos dirbti Kuršių nerijoje įmonės nesiveržia.

„Mums tai labai daug ir didelis istorinis įvykis. Gaila, kad užtruko derinimo procedūros ir taip stipriai pakilo statybų kainos“, – teigė D. Jasaitis.

Pastarąjį kartą nauji socialiniai būstai Kuršių nerijoje iškilo 2014 metais. Tuomet Nidoje, Purvynės gatvėje pastatyti penki žvejo sodybos tipo namukai su 24 butais. Projekto vertė siekė apie 1,5 mln. eurų.

Butai buvo skirti socialinio būsto laukusiems asmenims, jie panaudoti ir kaip tarnybiniai butai mokytojams ir kitiems viešojo sektoriaus darbuotojams.

D. Jasaičio teigimu, unikali Kuršių nerijos situacija diktuoja sąlygas, kur toks būstas gali iškilti, tad šįkart suderintas gyvenamosios paskirties žemės plotas Preiloje. Čia taip pat iškils Kuršių nerijai būdingo stiliaus statinys – žvejo tipo sodyba.

Socialinių būstų Neringoje ateityje planuojama ir daugiau. Eilėje jam gauti yra daugiau kaip šimtas laukiančiųjų. 

„Juodkrantėje esame perėmę Aplinkos ministerijos buvusią poilsiavietę, kurią sutvarkius dokumentus taip pat planuojame perdaryti į socialinius būstus“, – sakė D. Jasaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder