Šarūnas Vaitkus

Palanga sustabdė politinės valios traukinį: reabilitacijos centras "Pušynas" išsaugotas

(5)

VRM ministrės A.Bilotaitės politinės valios traukinys neįveikė palangiškių užkardos. 40 dienų – tiek prireikė vidaus reikalų ministrei suprasti, kad jos deklaruota politinė valia negali būti viršesnė nei susitelkusios visos Palangos bendruomenės, miesto tarybos ir juos palaikančių Lietuvos žmonių nuomonė ir kad toji politinė valia nėra ekspreso traukinys, galintis be sustojimų riedėti tik tokiu maršrutu, kokį sugalvojo ministerijos vadovė – iš taško A (VRM) tiesiai į tašką B (Turto bankas).

Gruodžio 1 d. paskelbusi, kad Palangos poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“, kaip ir Druskininkų „Dainava“, yra likviduojamas ir visas šių įstaigų turtas perduodamas Turto bankui privatizuoti, šįvakar visai neseniai ministrė pranešė itin džiugią ir labai lauktą žinią – reabilitacijos įstaigų „Pušynas“ ir „Dainava“ savininko atstovo teisės bus perduotos Sveikatos apsaugos ministerijai. 

Valio!!! 

„Džiaugiuosi, kad kartu su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu radome geriausią sprendimą“, – šįvakar pažymėjo A.Bilotaitė. 

Neabejotinai, aš taip pat džiaugiuosi, kad ministrė džiaugiasi, nes pagaliau priimtas būtent toks sprendimas, kokio siekiau aš, kaip miesto vadovas, kurio tikėjosi kaip mūro siena stojusi visa miesto Taryba, kreipusis į šalies vadovus su kategorišku prieštaravimu dėl „Pušyno“ likvidavimo ir skaičiais bei analize paremtais argumentais prašiusi elgtis valstybiškai, nenaikinti sanatorinio gydymo Palangoje, atsižvelgti į visos Lietuvos žmonių sveikatinimo poreikius bei inicijuoti „Pušyno“ perdavimą Sveikatos apsaugos ministerijos žinion. 

Esu itin dėkingas ir Palangos bendruomenei, kuri susitelkė bei palaikė mano bei miesto Tarybos poziciją ir dalyvaudama palaikymo akcijoje, ir aktyviai diskutuojant socialiniuose tinkluose, ir renkant parašus.

O jų, pasisakant už „Pušyno“ išsaugojimą, jau surinkta daugiau kaip 4,5 tūkstančio.

Man šis bendruomenės palaikymas sprendžiant be galo sudėtingą „Pušyno“ išsaugojimo klausimą buvo itin svarbus ir įkvėpė jokiais būdais nenuleisti rankų. AČIŪ jums!

Norėčiau padėkoti ir Sveikatos apsaugos ministerijai bei ministrui Arūnas Dulkys , kad sutiko su mūsų pasiūlymu perimti įstaigą ir toliau teikti sanatorinį gydymą visos Lietuvos žmonėms. 

Ačiū mūsų pusėn stojusiems Seimo nariams dėkoju ir žiniasklaidai, kuri mus labai palaikė. 

„Pušyno“ perdavimas Sveikatos apsaugos ministerijai – tai visų mūsų pergalė išsaugant viešą interesą, išsaugant Palangai svarbią sanatorinio gydymo įstaigą bei 100 darbo vietų, nes dabar 100 šeimų nereikės pergyventi dėl savo ateities. 

40 dienų – tiek vyko mūšis, kurio, be jokių abejonių, nesitikėjo ministrė A. Bilotaitė. Tačiau šįvakar vis dėlto norėčiau padėkoti ir ministrei, supratusiai, kad politinė valia negali nugalėti sveiko proto! 

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder