Šiaurės Korėja pernai pavogė kriptovaliutų už 400 mln. dolerių

(1)

Šiaurės Korėjos programišiai pavogė beveik 400 mln. dolerių vertės skaitmeninio turto rengdami kibernetines atakas prieš kriptovaliutų platformas praėjusiais metais - rašoma „Chainalysis“ ataskaitoje.

„Chainalysis“ teigė, kad tai buvo vieni sėkmingiausių metų kibernetiniams nusikaltėliams Š. Korėjoje. Mažiausiai septyni išpuoliai buvo nukreipti į investicines įmones ir centralizuotas biržas.

Š. Korėja nuolat neigia, kad yra susijusi su programišių atakomis.

„Nuo 2020 iki 2021 m. su Š. Korėja susijusių įsilaužimų skaičius šoktelėjo nuo keturių iki septynių, o iš šių įsilaužimų gauta vertė išaugo 40 proc.“, – pranešama „Chainalysis“ ataskaitoje.

Įsilaužėliai naudojo daugybę metodų, įskaitant sukčiavimo jaukus, kodų išnaudojimą ir kenkėjiškas programas, kad išsiurbtų lėšas iš organizacijų, o paskui perkeltų skaitmeninius pinigus į Š. Korėjos kontroliuojamus adresus.

„Chainalysis“ mano, kad daugelį praėjusių metų atakų įvykdė vadinamoji „Lazarus Group“ – įsilaužėlių grupė, kuriai yra skirtos JAV sankcijos beu kurią, kaip manoma, kontroliuoja pagrindinis Š. Korėjos žvalgybos biuras.

„Lazarus Group“ anksčiau buvo apkaltinta įsilaužimu į tarptautinius bankus ir klientų sąskaitas bei kibernetinėmis atakomis prieš „Sony Pictures“ 2014 m.

Manoma, kad Š. Korėja pavogtas lėšas naudoja finansuoti branduolinėms ir balistinių raketų programoms remti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder