Pasigedo vaikų ginekologų

Žioplos ginekologės nusikaltėlėmis netapo: persigalvojusios nukentėjusiosios skundas atmestas

(4)

Trims pajūrio medikėms nepavyko „tyliai“ ištaisyti savo kolegės darbo broką. Po cezario pjūvio gimdyvės kūne paliktus medicininės marlės likučius jos pašalino per pakartotinę operaciją, tačiau baudžiamosios atsakomybės išvengė. Nors su jomis susitaikiusi nukentėjusi moteris po pirmojo teismo verdikto ir persigalvojo.

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose apeliacine tvarka išnagrinėjo trims Klaipėdos universitetinės ligoninės medikėms iškeltą baudžiamąją bylą.

Kaltinimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu pareikšti Akušerijos-ginekologijos departamento gydytojoms V.E., N.R. ir I.Š.

Tačiau ir aukštesnės instancijos teismas ketvirtadienį konstatavo, jog medikės nuo baudžiamosios atsakomybės atleistos pagrįstai.

Praėjusiųjų metų gegužę tokį verdiktą priėmė Klaipėdos apylinkės teismas.

Jis ginekologes įpareigojo sumokėti po 500 eurų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą ir pasistengti mažiausiai metus vėl nenusikalsti.

Medikes nuo teistumo ir griežtesnės bausmės išgelbėjo tai, kad jos susitaikė su nukentėjusiąja, atsiprašė ir labai gailėjosi dėl savo elgesio, tikino supratusios neigiamas jo pasekmes.

Moterys anksčiau neteistos ir net nebaustos administracine tvarka, charakterizuojamos teigiamai.

Tačiau netrukus nukentėjusioji persigalvojo ir pareiškė, kad nebuvo jokio pagrindo atleisti gydytojas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Neva, sudarant taikos sutartį, nutylėta esminė aplinkybė. Moteris tikina maniusi, jog pašalinus svetimkūnį, jokių papildomų operacijų nebereikės, bet vėliau visgi prireikė dar vienos medicininės intervencijos.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, jog priešingai nei teigia nukentėjusioji, jai dar iki taikaus susitarimo su gydytojomis sudarymo buvo žinoma apie jai nustatytas tam tikras sveikatos būkles. Taikos susitarimui tai nesutrukdė.

Pasak Klaipėdos apygardos teismo pirmininko vyresniosios padėjėjos Dovilės Saulėnienės, teisėjų kolegija pažymėjo, kad dar vienos intervencijos galimas poreikis yra susijęs ne su šioje byloje kaltinamų gydytojų veiksmais.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai darbo ėmėsi sužinoję, kad 2019-ųjų pabaigoje po Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atlikto cezario pjūvio gimdyvės vidaus organuose paliktas svetimkūnis. Šis faktas nuslėptas.

Prasidėjus komplikacijoms, nieko nenutuokiančiai negaluojančiai moteriai jau kitą dieną po gimdymo padaryti tyrimai ir netrukus skubiai atlikta antra operacija.

Jos metu medicininės marlės likučiai pašalinti.

Medikės pasiteisino, kad dar vienos operacijos prireikė dėl negalavimų, nesusijusios su medikų klaida - neva dėl neaiškių priežasčių formavosi kraujo krešuliai.

Siekdamos nuslėpti tikrąją priežastį, jos suklastojo operacijos dokumentus. Įrašyta, kad atlikus laparoskopiją neva pašalinti tik kraujo krešuliai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder