Rehau

„Rehau“ gamyklai reikės naujų darbuotojų

(3)

Pernai gruodžio mėnesį gamybą Klaipėdos LEZ pradėjusi Vokietijos polimerų produkcijos gamykla „Rehau“ jau įdarbino per 50 žmonių ir dar tiek planuoja įdarbinti iki metų pabaigos. Kitais metais planuojama dar 100 naujų darbo vietų.

„Rehau“ gamyklos Klaipėdoje vadovas Giedrius Kaukas sakė, kad įmonė pradėjo gaminti polietileno vamzdžius šildomų grindų sistemoms. Jau veikia dvi gamybos linijos, kurios dirba keturiomis pamainomis.

„Produkciją planuojame eksportuoti į daugiau nei dešimt Vakarų Europos valstybių, palaipsniui bus plečiama gamyba ir priimami nauji darbuotojai“, - sako G. Kaukas. Anot jo, įmonė ieško kompiuterizuotų gamybos linijų operatorių. Įmonė neatskleidžia, kokį atlygį siūlo, tačiau darbuotojų trūkumo nejaučia.

 

„Mokame rinkos atlyginimą, nesitikime rasti mums reikiamos kvalifikacijos darbuotojų, tačiau naujus žmones apmokome tiek Vokietijoje, tiek Lietuvoje“, - sako G. Kaukas.

Anot jo, kolektyvas yra lietuviškas ir apie darbuotojus iš kitų šalių kol kas negalvojama.

„Svarstėme daugelį vietų Vidurio ir Rytų Europos regione, kol galiausiai pasirinkome Klaipėdą. Klaipėdos LEZ yra patraukli vieta su stipria ir profesionalia kvalifikuotų talentų bendruomene. Svarbiausiose srityse Lietuva gamintojams išlieka konkurencinga kainų požiūriu, bet kartu šalis turi vienas sklandžiausių ir verslui draugiškiausių veiklos sąlygų ES“, - anksčiau apie sprendimą investuoti Klaipėdoje sakė „Rehau“ statybos sprendimų skyriaus vadovas dr. Rogeris Schönbornas.

 

Ateityje plėsis

Pasak G. Kauko, ateityje įmonė planuoja gaminti ir daugiau statybų pramonei skirtų gaminių.

Šiuo metu išplėtus gamybą jau pastatytame 19 000 kvadratinių metrų ploto pastate, įmonėje dirbs apie 200 žmonių.

Pasak G. Kauko, pagal planą iki galo įsisavinti jau turimus gamybinius plotus planuojama iki 2023 metų pabaigos, todėl jau kitais metais įmonei reikės papildomai dar apie 100 žmonių. Tačiau tai gali būti ne pabaiga.

„Iš anksto yra numatyta galimybė gamyklą plėsti, dar statant naują 10 000 kvadratinių metrų ploto pastatą“, - apie rimtus „Rehau“ ketinimus Klaipėdoje kalba G. Kaukas.

Anot jo, kol kas įmonės veiklai ir planams jokios įtakos nedaro geopolitinė situacija, susijusi su įtemptais mūsų šalies santykiais su Kinija ir Baltarusija.

Milijoninės investicijos

Skelbiama, kad šiuo metu investicijos į „Rehau“ gamyklą Klaipėdos LEZ siekia apie 30 milijonų eurų. Maždaug 10 mln. - „Rehau“ lėšos, skirtos gamybos įrangai ir technologijoms. Dalis Klaipėdoje montuojamų įrengimų nėra nauji ir atkeliavo į Klaipėdą iš kitų „Rehau“ gamyklų.

Specialiai statytą pastatą „Rehau“ nuomojasi iš Maltos investicijų kompanijos „Hili Properties“.

Pastatą per maždaug 12 mėnesių pastatė Suomijos kapitalo NT vystymo bendrovė „YIT Lietuva“.

Jos vadovas Kęstutis Vanagas džiaugiasi, kad pavyko išvengti statybinių medžiagų kainų augimo, nes sutartys dėl jų tiekimo buvo pasirašytos tik pradėjus statybas 2020 metų pabaigoje.

‎‎„Rehau“ yra šeimos valdoma bendrovė, jos metiniai pardavimai siekia apie 3,5 mlrd. eurų. Bendrovė turi daugiau nei 170 biurų ir per tris dešimtis gamyklų visame pasaulyje, kuriuose dirba apie 20 000 darbuotojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder