Garsi Norvegijos bendrovė „Dokka Fasteners“ atidarys padalinį Klaipėdoje, samdys iki 50 darbuotojų

(3)

Garsi Norvegijos pramonines tvirtinimo detales gaminanti bendrovė „Dokka Fasteners“ plečia savo veiklą Europoje ir steigs naują gamybos padalinį Klaipėdoje, kur ketina per ateinančius trejus metus pasamdyti iki 50 darbuotojų.  

1875 m. Norvegijoje įkurta bendrovė „Dokka Fasteners“ tvirtinimo detales gamina jau daugiau nei 100 metų. 2008 m. ji prisijungė prie tarptautinės įmonių grupės „Würth Group“, kurioje 2020 m. dirbo beveik 80 000 darbuotojų, o jos apyvarta siekė 14,41 mlrd. EUR. Šiuo metu „Dokka Fasteners“ yra pagrindinė tiekėja vėjo energetikos pramonei pasaulyje. Ji gamina tvirtinimo detales vėjo jėgainėms, gręžimo įrenginiams, kranams ir įvairioms plieno konstrukcijoms. Viena iš bendrovės pagrindinių stiprybių – karštojo kalimo varžtų ir įvairių strypų gamybos procesų automatizavimas.  

„Vėjo energetikos rinka labai konkurencinga ir kupina iššūkių, o šiandien aptarnaujame originalios įrangos gamintojus visame pasaulyje. Pastebėjome, kad, kalbant apie tiekimo grandines, dažnai esame per toli nuo savo klientų Europoje. Todėl nusprendėme išplėsti savo veiklą čia. Lietuva patraukė mūsų akį savo kompetentingų specialistų gausa ir papildomais pranašumais, pavyzdžiui, naryste ES ir euro zonoje. Mūsų nekilnojamojo turto partneriai „Newsec“ taip pat buvo išties profesionalūs ir pasirūpino, kad pasirinkta lokacija puikiai atitiktų kompanijos poreikius. Mūsų produkcija yra gan sunki, taigi optimaliai logistikai ieškojome uosto. Tokios buvo pagrindinės priežastys, kodėl savo veiklai pasirinkome Klaipėdą. Tikimės, kad Klaipėdos gamykla taps efektyvios tiekimo grandinės, aprūpinančios pasaulinę rinką, dalimi“, – teigia “Dokka Fasteners” generalinis direktorius Dennis Birresbornas. 

Bendrovė per ateinančius trejus metus ketina įdarbinti iki 50 žmonių, daugiausia inžinierių ir kitų specialistų, kurie dirba su metalo apdirbimo mašinomis, išmano kalybą, geba programuoti surinkimo robotus ar prižiūrėti visiškai automatizuotas gamybos linijas. 

 „Žaliosios energetikos vystymasis įgauna pagreitį tiek visame pasaulyje, tiek ir Lietuvoje. Šiuo metu vėjo energija Lietuvoje jau yra pagrindinė varomoji jėga sėkmingai siekiant nacionalinių atsinaujinančios energetikos tikslų, tad džiaugsmingai sveikiname naujai prie šios ekosistemos prisijungiančius narius. Džiaugiamės, kad “Dokka Fasteners„ atvyksta į Lietuvą ir esame tikri, jog šis sprendimas dar kartą įrodys, jog Lietuva gali pasiūlyti ne tik verslui draugišką klimatą, tačiau ir kvalifikuotų darbuotojų“, teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė, Aušrinė Armonaitė.  

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Elijaus Čivilio, sparčiai augant vėjo energetikos pramonei atsiveria didžiulė specializuotų aukštos kokybės gaminių paklausa, ir Lietuva gali tuo pasinaudoti tapdama grandinės dalimi.  

„Dokka Fasteners" yra stiprus tvirtinimo detalių sektoriaus žaidėjas, tad tai, kad bendrovė savo verslo plėtrai pasirinko Lietuvą, padės šaliai pagilinti ir išplėsti kompetencijas, susijusias su žaliąja energetika. Tai taip pat sustiprins Klaipėdos regiono pozicijas automatizuojant gamybos procesus ir galbūt atvers duris tolesnei vėjo jėgainių tiekimo grandinės plėtrai Lietuvoje“, – tikina E.Čivilis.  

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder