Ole Willassen

„Ole Willassen“ iškeliavo į paskutinę kelionę

(3)

Į paskutinę kelionę jau iškeliavo visų laikų garsiausias Dangės upės laivas skenduolis „Ole Willassen“, informavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Net triskart skendęs žvejybos laivas „Ole Willassen“ daugiau nebegadins vaizdo klaipėdiečių ir miesto svečių akims.

Viena iš būtinų buksyravimo sąlygų buvo tinkamas oras, kad nebūtų akvatorijoje ledų ir kt., todėl operacija buvo atidėliojama.

Prieš Naujuosius metus vyko laivo ardymo darbai, kurie buvo atliekami ne tik jo viduje, bet ir išorėje.

AB „Klaipėdos laivų remontas“ (KLR), teritorijoje iš laivo bus išimama dar daugiau detalių, o paskui doke jis jau bus visiškai išardytas.

Toks liūdnas šio laivo likimas, ko gero, todėl, kad jo savininkas gyvena Norvegijoje, o šeimininkas Klaipėdoje, kuris rūpinosi tuo laivu dvejus metus, mirė, tad „Ole Willassen“ liko be nuolatinės priežiūros.

Liko be priežiūros

VE.lt primena, kad 1948 metais pastatytas Norvegijoje kaip banginių medžiojimo laivas „Ole Willassen“ į Klaipėdą atplukdytas 2017-aisiais. Jis buvo dokuotas KLR, paskui remontuojamas prie kranto. Jis buvo pertvarkomas į pramoginį laivą, turėjusį plukdyti žmones pramogauti Norvegijos fiorduose. Bet jis taip niekur ir neišplaukė.

Pirmą kartą stovėdamas prie krantinės Danės upėje laivas skendo 2020-ųjų spalį. Buvo atstatytas ir daugmaž po mėnesio vėl skendo. Tų metų pabaigoje buvo remontuotas KLR. O pernai rugpjūčio pabaigoje jis skendo jau trečią kartą. Rugsėjį buvo pareikalauta laivą patraukti per 10 dienų. Paskui terminas buvo kiek atidėtas. Lapkričio 18 d. buvo pareikšta, kad laivas stovi prie krantinės Danės upėje nelegaliai ir pareikalauta iš koncesininkės imtis visų priemonių. Tačiau lapkričio 24 d., bandant „Ole Willassen“ plukdyti į KLR, į jį pradėjo sunktis vanduo. Tada tapo aišku, kad šio laivo negalima judinti, ir priimtas sprendimas utilizuoti jį vietoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder