Sergamumo COVID-19 liga situacija Klaipėdoje yra viena prasčiausių visoje šalyje

(5)

Smarkiai išaugus užsikrėtimų skaičiui virusas neaplenkia ir medikų, tad Klaipėdos universitetinei ligoninei (KUL) pastiprinimo jau teko prašyti iš Kauno. Nors šiuo metu sunkiai COVID-19 liga sergančių pacientų nėra itin daug, tačiau po kurio laiko prognozuojamas ryškus ligonių skaičiaus šuolis, - rašo portalas LRT.lt.

Organizatorių nuotr.

kul.lt. nuotr.

Sergamumo COVID-19 liga situacija Klaipėdoje yra viena prasčiausių visoje šalyje.

Pirmadienį naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis Klaipėdoje siekė 3 655,7 atvejo. Uostamiestį lenkia tik Vilnius, kur minėtas rodiklis – 3 671,3 atvejo.

Praėjusią parą Klaipėdoje patvirtinti 277 nauji užsikrėtimo atvejai.

Regione darbą koordinuojančios KUL vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad pastaruoju metu iš visų atliktų tyrimų virusas aptinkamas beveik pusėje mėginių – žinios apie tai, jog yra užsikrėtęs, sulaukia maždaug kas antras testą atlikęs žmogus.

Organizatorių nuotr.

kul.lt. nuotr.

„Kol kas didelio pakilimo nejaučiame. Turbūt dėl to, kad omikron atmaina yra lengvesnė. Dauguma žmonių gydosi namuose“, – pastebėjo V. Janušonis.

Vis dėlto remdamasis užsienio šalių patirtimi, KUL vyriausiasis gydytojas, prognozuoja, kad po kurio laiko ligones vis dėlto pasieks gerokai daugiau sunkiai sergančių pacientų nei yra šiuo metu, nes tarp daugybės užsikrėtusių per tam tikrą laiką atsiras ir dalis sunkių pacientų.

Šiuo metu didžiausia problema – užsikrėtę ir dirbti negalintys medikai. Pirmadienio duomenimis, COVID-19 serga 24 medikai.

Ligoninėje jau buvo susiklosčiusi situacija kai neonatologų, kurie išvyksta teikti pagalbos naujagimiams visame regione, stygius buvo kritinis – teko prašyti kolegų iš Kauno pagalbos, - rašo portalas LRT.lt.

Organizatorių nuotr.

kul.lt. nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder