Policija: protesto Sausio 13-ąją dalyviams pradėtos administracinės teisenos

(14)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyris informuoja apie pradėtų 10 administracinių teisenų.

Vilniaus apskr. VPK pareigūnai, išnagrinėję ir įvertinę visą turimą medžiagą dėl š. m. sausio 13-ąją Laisvės gynėjų dienos minėjimo metu vykusio protesto ir jo dalyvių galimų pažeidimų, praėjusią savaitę pradėjo 10 administracinių teisenų.

Šešios administracinės teisenos pradėtos dėl susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimų (ANK 494 str.), 4 – dėl viešosios rimties trikdymo (ANK 488 str.).

Protesto organizatoriui, neužtikrinusiam renginio metu Susirinkimų įstatymo normų laikymosi – numatyto renginio dalyvių atstumo nuo Seimo rūmų laikymosi, taip pat dorovės, geros moralės ir etikos normų laikymosi, pradėta administracinė teisena pagal ANK 494 str.

VE.lt primena, kad Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, minint 31-ąsias Sausio įvykių metines keli šimtai protestuotojų mėgino nušvilpti Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, premjerę Ingridą Šimonytę, profesorių Vytautą Landsbergį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder