„Skėčiai iš Singapūro“ – Klaipėdoje sulaikyta 2 mln. eurų vertės kontrabanda

(1)

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl stambios cigarečių kontrabandos, kurią pareigūnai sulaikė Klaipėdoje, sausio 19-20 dienomis. Apie 600 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų muitininkai aptiko iš Singapūro atplukdytame jūriniame konteineryje, kuriame turėjo būti skėčių siunta. 

Tai didžiausia cigarečių kontrabandos siunta šiemet sulaikyta Lietuvos muitinėje.

Į Klaipėdą šių metų sausį atplukdytas jūrinis konteineris iš Singapūro sukėlė įtarimų MKT analitikams, stebintiems prekių maršrutus. Deklaruota, kad šiame konteineryje gabenama 13 tonų sodo skėčių siunta, skirta Danijai.

Sausio 19 d. patikrinę konteinerį MKT Klaipėdos skyriaus pareigūnai aptiko, kad jame nėra jokių skėčių, o konteineris buvo pilnas polietilenu izoliuotų dėžių su cigaretėmis.

Kitą dieną buvo pradėtas detalus konteinerio patikrinimas. Rūkalų skaičiavimo darbai dar nesibaigė, tačiau išankstiniais duomenimis sulaikyta daugiau nei 601 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „M1 RED“ (be banderolių). Preliminari jų vertė su mokesčiais – daugiau nei 2 mln. eurų.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder