Clintas Eastwoodas

Clintas Eastwoodas tęsia teisminę kovą prieš Lietuvos bendrovę

(2)

Lietuvos apeliaciniam teismui atsisakius leisti Lietuvoje vykdyti Jungtinių Valstijų teismo sprendimą iš likviduotos Lietuvos bendrovės „Mediatonas“ išieškoti 5,3 mln. eurų skolą, Holivudo žvaigždė Clintas Eastwoodas (Klintas Istvudas) tęsia teisminę kovą prieš įmonę, neva neteisėtai naudojusią jo atvaizdą kanapių produktų reklamoje. 

Aktoriaus advokatai praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismui pateikė ieškinį prašydami pripažinti bendrovės likvidavimą neteisėtu bei areštuoti jos vadovo turtą.

JAV apygardos Kalifornijos valstijos centrinės apylinkės (Los Andželo federalinis) teismas C. Eastwoodui bei jo atvaizdų ir įvaizdžio teises valdančiai bendrovei „Garrapata“ iš „Mediatono“ pernai spalį priteisė 6,1 mln. JAV dolerių (5,26 mln. eurų).

Pasak aktoriui atstovaujančio advokatų kontoros „Primus“ partnerio Roberto Juodkos, „Mediatonas“ pernai buvo likviduotas neteisėtai bandant išvengti JAV reikalavimų.

„Tokio likvidavimo apskritai negalėjo būti, nes turėjo būti skelbiamas bankrotas, tačiau nebuvo įtrauktas pagrindinis kreditorius – aktorius C. Eastwoodas su savo reikalavimais“, – BNS teigė R. Juodka.

„Pagrindinis įmonės akcininkas ir vadovas G. Bučinskas piktybiškai pasinaudojo laiko faktoriumi, kad greičiau išsiregistruotų negu ateis skolų išieškojimo procedūra iki Lietuvos“, – pridūrė advokatas. 

Pasak R. Juodkos, „Mediatonui“ dar 2021 metų vasarį buvo pranešta apie aktoriaus ir JAV bendrovės reikalavimus dėl neteisėtos veiklos, taip pat informuota, jog ieškovai kreipėsi į JAV teismą prašydami atlyginti žalą dėl neteisėto C. Eastwoodo atvaizdo panaudojimo.

Lietuvos apeliacinis teismas šių metų sausio 18 dieną atsisakė pripažinti Los Andželo teismo sprendimą nurodydamas, kad „Mediatonas“ pernai gruodį buvo likviduotas.

„Mes skųsime tokį formalizuotą teismo sprendimą“, – sakė R. Juodka.  

Registrų centro duomenimis, „Mediatonas“ likviduotas pernai gruodį, o procedūrą be teismo atliko buvęs įmonės vadovas ir vienintelis akcininkas Giedrius Bučinskas. Su juo BNS nepavyko susisiekti.

2017 metų kovą įsteigtas „Mediatonas“ buvo registruotas Tauragės rajone, Dauglaukio kaime, ir užsiėmė interneto svetainių kūrimu. 2020 metų pabaigoje ir ankstesniais metais „Mediatonas“ neturėjo jokio ilgalaikio turto, rodo įmonės ataskaitos.  

2020 metais „Mediatonas“ gavo 4,425 mln. eurų pajamų ir uždirbo 524,8 tūkst. eurų grynojo pelno – atitinkamai 44,7 proc. ir 85,2 proc. daugiau nei 2019 metais.

C. Eastwoodas pernai JAV teismui pateikė du ieškinius prieš tris kanapių produktų gamintojus ir reklamuotojus, kurių produktai buvo minimi viename straipsnyje internete – pasak jo, kino grandas remia kanapių produktų vartojimą. Skundas taip pat buvo pateiktas prieš 10 internetinės prekybos įmonių, kurias C. Eastwoodas kaltino manipuliavus internetinių paieškų rezultatais, naudojantis jo vardu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder