Koronavirusas įsisuko į uostamiesčio mokyklas

(1)

Situacija dėl sergamumo COVID-19 Klaipėdos švietimo įstaigose šiuo metu nėra paprasta, tačiau tikrai nėra dramatiška ar kritiška. Tad nuotolinis mokymas visoms Klaipėdos ugdymo įstaigoms - nereikalingas. Tai konstatavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas po pasitarimo su švietimo įstaigų vadovais.

Protrūkių skaičius Klaipėdos ugdymo įstaigose per savaitę išaugo beveik dvigubai. Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose šiuo metu serga 18 pedagogų, 23 darbuotojai ir 46 vaikai. Po kontakto su sergančiuoju kas dvi dienas testuojasi 60 darbuotojų.

Uostamiesčio mokyklose situacija taip pat sudėtinga, praėjusią savaitę mokyklose iš viso buvo atlikta 18 232 COVID-19 testai. Gauta 320 teigiamų atsakymų, iš kurių 168 buvo patikslinti atliekant PGR testą mobiliajame punkte, iš jų 156 buvo teigiami.

Antradienio duomenimis, Klaipėdos mokyklose COVID-19 serga 35 pedagogai, 10 darbuotojų ir 463 mokiniai.

„Po kontakto su sergančiuoju kas dvi dienas testuojasi 198 klasės iš 39 skirtingų mokyklų. 103 mokiniai yra saviizoliacijoje, nes nesutiko testuotis kas dvi dienas. Taip pat po kontakto su sergančiuoju testuojasi 194 darbuotojai“, - tikino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Situaciją, kai koronavirusas itin greitai plinta Klaipėdos švietimo įstaigose, Klaipėdos miesto meras pavadino nepaprasta, tačiau pabrėžė, jog ji tikrai nėra dramatiška.

„Grėsmės, kad kalbėtume apie bendrą miesto poziciją dėl nuotolinio mokymo visose ugdymo įstaigose ,- tikrai nėra. Ir tikiuosi, kad tokios situacijos šiemet nesulauksime. Stebimų klasių šiuo metu yra apie 200, mokiniai testuojasi kas dvi dienas. Matome, kad pedagogai ir tėvų bendruomenės bei moksleiviai vis labiau pradeda jausti bendros atsakomybės jausmą, kas yra labai svarbu“, - sakė V. Grubliauskas.

Šiuo metu nuotoliniu būdu mokosi Vitės, „Verdenės“ ir M. Mažvydo progimnazijų 5-8 klasės. Taip pat pavienės klasės iš „Versmės“ progimnazijos bei Baltijos gimnazijos. Taip pat pabrėžiama, jog sudėtingesnės situacijos dėl augančio sergamumo šiuo metu yra ir Baltijos bei Vytauto Didžiojo gimnazijose, Simono Dacho progimnazijoje ir Klaipėdos licėjuje.

„Pasitarimo metu atkreipiau dėmesį į tai, kad jei yra tam tikrų įžvalgų ar pajautimų, kad viena ar kita klasė artėja link galimo nuotolinio mokymo savaitei ar 10 dienų, kad visgi nereikėtų gaišti ir bijoti, o geriau savaitei išleisti klasę į nuotolinį mokymą, taip galimai užkertant kelią viruso plėtrai ir židinio sklaidai. Geriau profilaktiškai ir prevenciškai išleisti vieną ar kitą klasę į nuotolį, nei sulaukti tam tikrų pasekmių vėliau“, - dėstė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, šiuo metu COVID-19 situacija mieste yra kontroliuojama kiekvienos švietimo įstaigos kontekste, o tikimybė, jog visos švietimo įstaigos pasiektų tokį lygmenį, jog visoms reikėtų pereiti prie nuotolinio mokymo, yra tik teorinis variantas.

Uostamiesčio merui pritarė ir J. Grubliauskienė, kurios teigimu, nuotolinis mokymas visoms mokykloms nėra reikalingas, kol situaciją pavyksta kontroliuoti lokaliai, priimant atskirus sprendimus atskirose mokyklose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder